Játrové knedlíčky z Café Savoy: Pár ingrediencí, a oblíbená příloha do polévky je na světě!

22. ledna 2024
Foto: Vojtěch Tesárek
Slepičí vývar s nudlemi a knedlíčky je oblíbenou položkou na menu Café Savoy již řadu let. Obohaťte jimi i svou domácí polévku! Taky si je můžete připravit do zásoby, zamrazit – a při dalším vaření vývaru jako když je najdete.

Játra jsou bohatá na vitamíny a minerály, nicméně u spousty lidí je to buď, anebo – prostě je milují, nebo nenávidí. Ve druhé skupině se však najdou i tací, kteří je vezmou na milost právě v játrových knedlíčcích!

Suroviny na 8 porcí:

  • 500 g kuřecích jater
  • 140 g škvařeného sádla
  • 20 g drceného česneku
  • 2 vejce
  • 5 g majoránky
  • 250 g strouhanky
  • pepř a sůl podle chuti
  1. Játra očistěte od blan, namelte najemno a smíchejte se sádlem, česnekem, vejci, kořením a solí.
  2. Přisypte strouhanku a důkladně spojte.
  3. Těsto nechte vychladit. Pak už tvarujte jednotlivé knedlíčky.
  4. Knedlíčky vařte osolené ve vodě – jakmile vyplavou, jsou hotové.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.