Kam chodí šéfkuchaři na jídlo: František Skopec miluje českou a asijskou kuchyni

30. ledna 2023
Foto: Vojtěch Tesárek
Kreativní šéfkuchař František Skopec vás zavede do oblíbených podniků, kde jídlo vyniká řemeslnou preciznosti, a prozradí, kde si dát v centru nejlepší čepovaný birell. Rád si ale zajde i na dobré kafe nebo sladké pečivo. A dodává, že při vybírání podniku má velké slovo i jeho manželka Ája.

Onesip Coffee

Zastrčené místo v Haštalské ulici, odkud pak vyrážíme na procházky. Kafe mají perfektní, ale ještě lepší je baristka Míša – skvěle si pamatuje lidi, a i když je v totální plavbě, pořád má smysl pro humor a nezapomene se zeptat, jak se máme. To bych taky chtěl umět!

La Forme

Často se stavujeme v pobočce u Jiřího z Poděbrad, ale radši máme La Forme v Dejvicích. Je menší a vždycky si tu s chutí dáme kafe a croissant na ulici. 

Letec espresso bar

Když už jsme u sladkého pečiva, speciálně koláče mají nejlepší právě tady v Holešovicích. Podle mojí Alenky rozhodně stojí za cestu.

Mr.Hotdog

V Holešovicích ještě zůstaneme. Mr.Hotdog je podnik, pro který mám fakt slabost. Dvakrát bacon-cheese slider a hranolky – to bych mohl mít každý týden.

View post on Instagram
 

SaSaZu

Poslední tip v Holešovicích! Tuhle restauraci mám na vysoké příčce. Miluju zdejší papájový salát, SaSa rolky a rybu phnom penh.

U Kalendů

Tady žijící legendy Honza Všetečka se Slávou Grigorykem předvádějí, jak má vypadat opravdové jídlo a chleba. Chodí sem všichni kuchaři, které znám a mají rozhodně nejlepší čepovaný Birell. Konkuruje mu jen ten v Kuchyni na Hradě, ale tomu přidává hlavně výhled na Prahu.

View post on Instagram
 

Vallmo restaurant

Kuchař Martin Makovička dělá moderní českou kuchyni – nezávisle, bez žádné velké podpory zvenčí. Všechno, co jsem tu jedl, bylo naprosto skvělé. Zatím jsem tu byl jen jednou, ale rozhodně přijdu zas!

Isai

Ramen bistro, kde vaří Japonci – a je to znát. Jejich jídlo je slast. Návštěva mi způsobila „foodcoma“, ale prostě nešlo přestat jíst!

Dian

Stejné pocity jako v Isai zažívám v Dianu. V dnes již notoricky známém bistru jsme byli už několikrát. Kromě toho, že jsme se tam vlastní vinou pokaždé přejedli, není, co bych tomuto místu vytknul.

View post on Instagram
 

El Camino Tapas

Naprostá jistota kvality – jídla i servisu. Každá návštěva byla stejně dobrá, jako když jsem tu byl poprvé, a to jsem byl opravdu příjemně překvapený autentičností kuchyně.

Tip na pop up – Slice Slice Baby

Kuchařka Katka Jakusová dělá skvělou pizzu – sledujte ji na Instagramu a stavte se za ní na některé z akcí!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.