Předvánoční tipy z Ambiente: Kam vzít své blízké nebo kolegy na delší slavnostní oběd

27. listopadu 2023
Foto: Vojtěch Tesárek
Už samotný oběd může být dárek. Udělejte si na něj letos víc času a nechte se rozmazlovat vícechodovým oběděm, plným lahodných překvapení. Fine dining, steaky, italská kuchyně, Brazílie na talíři nebo česká klasika – náš výběr udělá radost každému!

Marie B

Oběd je skvělou příležitosti ochutnat to, co tady kuchaři předvádějí během večerního servisu. Od 1. prosince nabízejí jako novinku oběd o čtyřech chodech, pro který platí stejné pravidla jako obvykle, a to jsou pravidla nepsaná, na nepsaném menu. Máte mezi přáteli dobrodruha, který ocení adrenalin na talíři? Tak právě pro něj si v kalendáři rezervujte místo na oběd v Marii B!

View post on Instagram
 

La Degustation Bohême Bourgeoise

Michelinský oběd s intimní atmosférou zažijete v La Degustation. Předloží vám tříchodové menu – předkrm a dezert je daný, u hlavního chodu vybíráte z několika možností. A stejně jako večer si můžete dopřát také vinné párování. Budete překvapení, že i z výhradně českých surovin lze vykouzlit fine dining světové úrovně!

Kuchyň na Hradě

Tady na vás dýchnou české Vánoce! Projděte terasou kolem vánočního stromku, pohodlně se usaďte a nechte si v teple servírovat tříchodové menu, sestavené z nejoblíbenějších položek zdejší kuchyně. U každého chodu můžete volit mezi několika variantami. Ten první tvoří nabídka předkrmů a polévek, druhý se skládá z výběru zdejších vyhlášených omáček. U třetího chodu si budete vybírat ze srdcovek, které mají na lístku Kuchyně stálé místo. Štamgasty nepřekvapí, že se do téhle hitparády dostala například hovězí veverka na víně anebo poctivý řízek.

View post on Instagram
 

Čestr

V Čestru se bude líbit hlavně masovým fajnšmekrům. Všechny tři chody obědového menu si můžete zvolit sami. Jako předkrm poslouží třeba oblíbený hovězí tatarák, pak přijde na řadu některé z pečených mas s omáčkou a jako vrchol degustace si objednejte steakovou partii. Neostýchejte se zeptat obsluhy, vybere to pravé speciálně pro vás!

Když pár chodů nestačí

Chcete se rozšoupnout a mít víc volnosti při výběru, vrátit se k oblíbenému chodu a přidat si, kolikrát se vám zamane? Rezervujte si místo v jedné z restaurací s konceptem all you can eat, tedy sněz, co zmůžeš. Na oběd si ovšem vyhraďte ještě víc času než obvykle – odtud se totiž odchází, až když máte opravdu dost!

Pizza Nuova

Salátový bar plný salátů, předkrmů a italských delikates doplňuje nabídku ochutnávkových porcí těstovin a neapolské pizzy, se kterými obsluha co chvíli přichází k vašemu stolu. Takovou jízdu si užijete, pokud zvolíte degustaci Kampánie. Jestli si na předkrmy nepotrpíte a raději jdete rovnou po těstovinách nebo pizze, objednejte si degustaci Neapol. V době obědů jsou navíc obě za výhodnější cenu.

View post on Instagram
 

Brasileiro Slovanský dům a U Zelené žáby

Churrasco rodízio je degustace, která nezná hranic! U salátového baru si naberte předkrmy, přílohy a sushi, co hrdlo ráčí, a už vyhlížejte prvního passadora s masem čerstvě ugrilovaným na ohni… a pak dalšího a dalšího! Chcete si dát od masa na chvíli pauzu a pochutnat si na několika plátcích sashimi nebo vysrknout pár ústřic? Jak je libo! Dobrá zpráva na závěr: Od pondělí do pátku jsou obědové degustace za sníženou cenu. 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.