Sladce a bez kofeinu: Ultimátní průvodce míst v Praze, kde si objednat chai latte

22. ledna 2024
Foto: Barbora Hasalová
Honí vás mlsná a máte chuť na něco sladkého? A zároveň se potřebujete něčím zahřát? Pak pro vás máme jednoduché řešení! Dejte si chai latte. Víme, kde si v Praze vychutnáte ty nejlepší.

Vinohrady a Žižkov 

V této části Prahy je útulných kaváren spousta. Sladké chai latte si objednejte třeba ve Sweet and Pepper Days, Coffee Roomu nebo v pekárně Kin & K Bakery. Ve Spižírně dostanete chai latte posypané čokoládou – kdyby vám snad nestačilo samo o sobě. 

Pokud sejdete o něco níž, na Žižkov, zavítejte třeba do útulné kavárny Café Pavlač. Na náměstí Winstona Churchilla pak najdete jednu z poboček kavárenského řetězce The Miners. Jelikož se stále rozrůstají a v Praze už mají sedm kaváren (další dvě jsou dokonce v Barceloně), nehrozí, že byste chuť na chai latte neměli kde ukojit. 

Tip: Pokud chcete něco ještě speciálnějšího, v La Bohème si objednejte horkou bílou čokoládu. Chutná jako pohlazení, má bohatou pěnu, a navíc ji tu servírují se sušenými malinami. 

View post on Instagram
 

Karlín

Vydejte se podél vody dál směrem do Karlína. Báječné chai latte vám nabídnou třeba v populárních kavárnách Etapa či Bistro proti proudu – a jelikož je dělí jen pár metrů, můžete dát souboj, kde byl nápoj lepší. 

Sladké pití i sladké dobroty si můžete dát i v Esce – pekárně s bistrem, nebo v minimalistické kavárně Grounds.

Holešovice a Letná

A pokračujeme! Stačí přejít nově postavenou lávku HolKa, která spojuje Karlín s Holešovicemi. A právě tam vás pošleme do kavárny Osada, kde mají kromě chai latte i vynikající brunche a krásnou zahrádku. Anebo zabočte za roh do vietnamské kavárny ​​Cà phê, i tady mají sladký nápoj v nabídce.

Jestli si chcete procházku protáhnout, stačí popojít až na Letnou a i tady máte o zábavu postaráno. Až karamelově sladké chai latte vám naservírují v kavárně Kolektor, chuťovým pohárkům ale uděláte radost i v Pilot Café, Letce nebo Bistru 8

View post on Instagram
 

Dejvice 

A vezmeme vás zas o kousek dál, tentokrát do podniku čtyř gastro nadšenců – dvojice Taste of Prague a PG Foodies (mimochodem majitelé bistra Etapa v Karlíně). Ti všichni před časem v Dejvicích společně otevřeli malé bistro s názvem Šodó. A kromě slaných i sladkých dobrot tu mají taky výtečnou kávu, a hlavně – skvělé chai latte. 

Pokud by měli náhodou plno (což se tady stává dost často) a nechtěli jste si brát svůj oblíbený nápoj s sebou, zkuste to třeba v kavárně Místo nebo v Café Záhorský, kde navíc mají dětský koutek.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.