Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Vítejte v Kantýně, chrámu masa poblíž Václavského náměstí
Pro inspiraci10 tipů, jak se pohybovat v KantýněPraktický návod, díky kterému budete jíst teplé maso, pít čerstvé pivo a mít svoje místo.Milujeme dobré masoOsobnosti gastronomieZe života řezníkůHonza Macík z Kantýny: šéfřezník musí umět hlavně dobře plánovatS řezníkem Kantýny jsme se bavili o bourárně, masových nadšencích bez řeznické školy i o zákaznických dotazech, které …Milujeme dobré masoVepřovéVaření s masemOuška, jazyk a další delikatesy podle kuchařů z Kantýny a od KalendůJak se z oušek, jazyků a rypáčků z přeštíka stávají delikatesy? Přečtete si, jak s nimi pracují kuchaři z Kantýny a od …ZákulisíInspirovaly nás táckárny, říká o stavbě Kantýny architekt Netík Přenést do administrativní budovy třímetrové otevřené ohniště a restauraci se stovkou míst? Není malých výzev, jak …Hospodská historieCo bylo v Ringhofferově paláci, než se v něm zabydlela restaurace Kantýna? Třeba Andělská zahrada, kam chodil na procházky i Karel IV., anebo zednářská lóže. Vypátrali jsme kompletní historii …Milujeme dobré masoGrilováníJak naložit maso jako profík: Naučte se marinovat ve třech krocíchVše, co jste potřebovali vědět o marinování masa, ale báli jste se zeptat.Milujeme dobré masoOsobnosti gastronomieZe života řezníků„Řezníkům se vrací prestiž,“ říká řezník Kantýny Jirka MichalŘezníka Jirku Michala teď můžete potkat v nové Kantýně. V našem rozhovoru se dozvíte, jaké to je v Našem mase i jak ho …Milujeme dobré masoPráce v gastruZe života řezníkůDen s šéfřezníkem: Jak to chodí v Kantýně?Co všechno musí zvládnout a na koho se spolehnout?caretcaret
Pro inspiraci10 tipů, jak se pohybovat v KantýněPraktický návod, díky kterému budete jíst teplé maso, pít čerstvé pivo a mít svoje místo.
Milujeme dobré masoOsobnosti gastronomieZe života řezníkůHonza Macík z Kantýny: šéfřezník musí umět hlavně dobře plánovatS řezníkem Kantýny jsme se bavili o bourárně, masových nadšencích bez řeznické školy i o zákaznických dotazech, které …
Milujeme dobré masoVepřovéVaření s masemOuška, jazyk a další delikatesy podle kuchařů z Kantýny a od KalendůJak se z oušek, jazyků a rypáčků z přeštíka stávají delikatesy? Přečtete si, jak s nimi pracují kuchaři z Kantýny a od …
ZákulisíInspirovaly nás táckárny, říká o stavbě Kantýny architekt Netík Přenést do administrativní budovy třímetrové otevřené ohniště a restauraci se stovkou míst? Není malých výzev, jak …
Hospodská historieCo bylo v Ringhofferově paláci, než se v něm zabydlela restaurace Kantýna? Třeba Andělská zahrada, kam chodil na procházky i Karel IV., anebo zednářská lóže. Vypátrali jsme kompletní historii …
Milujeme dobré masoGrilováníJak naložit maso jako profík: Naučte se marinovat ve třech krocíchVše, co jste potřebovali vědět o marinování masa, ale báli jste se zeptat.
Milujeme dobré masoOsobnosti gastronomieZe života řezníků„Řezníkům se vrací prestiž,“ říká řezník Kantýny Jirka MichalŘezníka Jirku Michala teď můžete potkat v nové Kantýně. V našem rozhovoru se dozvíte, jaké to je v Našem mase i jak ho …
Milujeme dobré masoPráce v gastruZe života řezníkůDen s šéfřezníkem: Jak to chodí v Kantýně?Co všechno musí zvládnout a na koho se spolehnout?
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemPřipravte si tatarák z KantýnyZnáte vůbec někoho, kdo by nemiloval tatarák?Milujeme dobré masoVepřovéRecepty s masemZlehka naklepat a smažit na sádle. Jak na vepřový řízek z Kantýny?Krkovice nebo kýta, sádlo, čerstvá houska a trouba na 120 °C. Tady je tajemství řízku z Kantýny.Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemCarpaccio z Kantýny krok za krokem Taky jste na něm mírně závislí? Ukážeme vám, jak si ho připravit doma. Milujeme dobré masoVepřovéRecepty s masemPečený bůček z Kantýny s křupavou kůrčičkou. Servírujte s vejmrdouJak na křupavou kůrčičku? Kuchaři z Kantýny poradí.ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemŠpanělský ptáček z KantýnyZvládnete to stejně dobře jako vaše babička!Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemTrhané hovězí maso z Kantýny. Hodí se k obědu i ke svačiněMilujeme dobré masoHovězíRecepty s masemJak vzniklo carpaccio a jak ho připravit podle receptu z KantýnyCo má italský malíř společného s tenkými plátky syrové svíčkové?Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiZabijačkové chuťovky: Jednohubky trochu jinak podle receptu z KantýnyPrdelačka, uzený jazyk a vepřová hlava jinakcaretcaret
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemPřipravte si tatarák z KantýnyZnáte vůbec někoho, kdo by nemiloval tatarák?
Milujeme dobré masoVepřovéRecepty s masemZlehka naklepat a smažit na sádle. Jak na vepřový řízek z Kantýny?Krkovice nebo kýta, sádlo, čerstvá houska a trouba na 120 °C. Tady je tajemství řízku z Kantýny.
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemCarpaccio z Kantýny krok za krokem Taky jste na něm mírně závislí? Ukážeme vám, jak si ho připravit doma.
Milujeme dobré masoVepřovéRecepty s masemPečený bůček z Kantýny s křupavou kůrčičkou. Servírujte s vejmrdouJak na křupavou kůrčičku? Kuchaři z Kantýny poradí.
ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemŠpanělský ptáček z KantýnyZvládnete to stejně dobře jako vaše babička!
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemJak vzniklo carpaccio a jak ho připravit podle receptu z KantýnyCo má italský malíř společného s tenkými plátky syrové svíčkové?
Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiZabijačkové chuťovky: Jednohubky trochu jinak podle receptu z KantýnyPrdelačka, uzený jazyk a vepřová hlava jinak
Pro inspiraciDoma jako v Ambiente. Zásobte se na léto jídlem z vašich oblíbených podnikůK vodě, na cesty nebo k filmu na gauč. Ambiente nabízí širokou nabídku produktů na domácí hodování i mlsání. NNVzděláváme seKe kořenům české kuchyně: O zelenině a spojenectví mezi gastronomií a zemědělstvímReportáž z akce Ke kořenům, která vzdělává profesionály o surovinách a řemesle, o tradici české kuchyně a její návaznosti na zemědělství. PPO čepování pivaPřála bych ten skvělý pocit zažít každému. Magda Hoppová o Zlaté pípěMagda Hoppová z pivního baru Pult se s námi podělila o své zážitky ze Zlaté pípy. Jak probíhaly oslavy a co si plánuje pořídit za výhru? MMVepřovéGrilováníGrilování vepřového masa: průvodce šťavnatými steaky a žebírkyJak na vepřové maso, aby bylo šťavnaté, křupavé a plné chuti? Objevte grilovací tipy v druhém díle našeho seriálu. NNCo se děje v gastruVzděláváme seMAD Symposium 2025: O čem se mluvilo a čím se inspirovat?Jak dělat věci, které přetrvají? MAD Symposia 2025 se zúčastnila i kreativní šéfkuchařka Jana Jelič. Pro inspiraciTeorie, tipy a trikyRodinný oběd na stole: servírování krok za krokemKdo nabírá polévku jako první? A jak poskládat příbory? Sepsali jsme pro vás jednoduché tipy, jak si v klidu užít rodinné stolování. NNVzděláváme seV Česku vzniká obor agrogastronomie. Čemu se věnuje?Čím konkrétně se zabývá obor agrogastronomie a koho oslovuje? Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru vypráví, jak to celé bylo.
Pro inspiraciDoma jako v Ambiente. Zásobte se na léto jídlem z vašich oblíbených podnikůK vodě, na cesty nebo k filmu na gauč. Ambiente nabízí širokou nabídku produktů na domácí hodování i mlsání.
NNVzděláváme seKe kořenům české kuchyně: O zelenině a spojenectví mezi gastronomií a zemědělstvímReportáž z akce Ke kořenům, která vzdělává profesionály o surovinách a řemesle, o tradici české kuchyně a její návaznosti na zemědělství.
PPO čepování pivaPřála bych ten skvělý pocit zažít každému. Magda Hoppová o Zlaté pípěMagda Hoppová z pivního baru Pult se s námi podělila o své zážitky ze Zlaté pípy. Jak probíhaly oslavy a co si plánuje pořídit za výhru?
MMVepřovéGrilováníGrilování vepřového masa: průvodce šťavnatými steaky a žebírkyJak na vepřové maso, aby bylo šťavnaté, křupavé a plné chuti? Objevte grilovací tipy v druhém díle našeho seriálu.
NNCo se děje v gastruVzděláváme seMAD Symposium 2025: O čem se mluvilo a čím se inspirovat?Jak dělat věci, které přetrvají? MAD Symposia 2025 se zúčastnila i kreativní šéfkuchařka Jana Jelič.
Pro inspiraciTeorie, tipy a trikyRodinný oběd na stole: servírování krok za krokemKdo nabírá polévku jako první? A jak poskládat příbory? Sepsali jsme pro vás jednoduché tipy, jak si v klidu užít rodinné stolování.
NNVzděláváme seV Česku vzniká obor agrogastronomie. Čemu se věnuje?Čím konkrétně se zabývá obor agrogastronomie a koho oslovuje?
Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru vypráví, jak to celé bylo.