Facebook

Články od autora: Blanka Datinská (687)

Nikdy nevař to, co dobře neznáš!

Má ještě smysl vařit podle tradičních receptů? A jak je převést do současnosti? Jaká je budoucnost knedlíků a proč by měl kuchař znát své kořeny? Otázky mířily na šéfkuchaře Sebastiana Franka z michelinské restaurace Horváth.

573

Kdo bude Marie B?

Michelinská restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise dostane sourozence! O budoucí hospodě v Dlouhé, fine diningu a nejlepší kedlubně na trhu jsme si povídali se šéfkuchařem Oldřichem Sahajdákem.

5132

Vařit a pomáhat

Co se může povést, když se u stolu potká kuchař Hugo Hromas, food writerka Petra Tajovský Pospěchová a pekařka Juliana Fišerová alias Maškrtnica?

733

Bio není sprosté slovo

Co se musí stát, aby kvalitní jídlo nebylo výsadou menšiny, ale standardem většiny? Povídali jsme si o tom s Martin Hutařem, spolumajitelem firmy Probio.

1088

Ten šéfkuchař je žena

Žádný Mars, žádná Venuše. Rozdíly mezi šéfkuchařkou a šéfkuchařem vytvářejí hlavně předsudky a konvence. Proč je v profesionálních kuchyních tak málo žen?

2197

Nejprve čichat, prosím!

Nepodceňujte ho, vždyť ovlivňuje chuť jídla i zážitek hosta. Jak a proč zapojit čich do hry ve vaší restauraci?

1384

18 udržitelných tipů

O ekologii, bioprodukci a udržitelném provozu se mluví i v gastronomii. Jak se zapojit a vydržet?

1572

Sorry šéfe, dneska nedorazím

Déšť, návštěva babičky, špinavé prádlo. Na co se vymlouvají kuchaři a číšníci, když zaspí anebo vůbec nepřijdou do práce?

4359

Z farmy do Karlína

Seznam farmářů a malovýrobců, kteří zásobují Esku, se stále prodlužuje. Čí práci v restauraci ochutnáváte?

1329

Stálé hosty je třeba hýčkat

Atmosféru podniku nevytváří jenom obsluha a interiér, ale také štamgasti a stálí hosté. Jak se pečuje o ty, kteří se časem stanou součástí restaurace?

1192

Hlavou proti zdi

Jaký je život šéfkuchařky? A jak se samouk vyšplhá mezi ty nejlepší?

659

50 let v rondonu

Alain Passard vaří už téměř půl století. Co dnes předává kuchařům a světové gastronomii?

1289

7 rad, jak vařit podle receptů

Odkoukat a zapamatovat si postup ještě zdaleka neznamená uvařit dobré jídlo, stejně jako roztrhat recept a spoléhat se na freestyle. Co potřebuje fungující recept?

2619