Facebook

Články od autora: Lucie Kohoutová (81)

Co dokáže cuketa

Jak s ní naložit chutně a kreativně – a spořádat ji i s květy?

2623

Muže bereme taky

Baskická star chef Elena Arzak o práci s otcem, tajném výletu do Prahy a ženách v gastronomii

382

Spolupráce šlechtí

9 zásadních otázek, na které vám odpoví jedině Nášup Eska-Entrée (aneb Spolupráce šlechtí)

503

Smysluplný chaos

„Základ bylo udělat něco jinak,“ říká Přemek Forejt o „své“ olomoucké restauraci Entrée. Mise splněna – jeho kuchyně patří k tomu nejzajímavějšímu, co aktuálně ochutnáte nejen v Olomouci, ale i v celé ČR.

794

Párkem to teprve začíná

„Inspiroval jsem se v Americe, ale chtěl jsem místo s přesahem,“ říká Tomáš Oujezdský, majitel bistra Mr.HotDoG, o svém podniku na pražské Letné. Co právě teď chystají?

979

Frank Cornelissen: Od ega k Etně

„Nejlepší ročník je vždycky ten další,“ tvrdí jeden z nejslavnějších sicilských vinařů. Jak se propracoval od ultranaturalismu k harmonii přírody a kultury?

225

Jíst Prahu 6

Dejvice a Bubeneč nabízejí mnohem víc než jen zeleň, důchodce a ambasády! Tady je velmi osobní gastro výběr nadšeného rezidenta se slabostí pro retro ve všech podobách.

898

Pijí ženy pivo?

„Ženy vždycky přitahovalo mužské prostředí a v hospodách byly dříve běžnou součástí dění. Bavily hosty a sem tam si něco přivydělaly – ne úplně decentní formou, což se přestalo líbit manželkám těch mužů… Ženy tak postupně z hospod vymizely,“ předkládá svou teorii výčepní Lukáš Svoboda. Jak je tomu dnes? Chodí už zase ženy na pivo? 

1332

Užít si večírek

Pozápasová elektronická tužka se zakladatelem festivalu Praha pije víno, kde nezazní hláška „tak určitě“. 

253

Jak se peče chleba v Kodani?

Své zkušenosti z aktuální gastronomické Mekky vám přiblíží Sláva Grigoryk, šéfkuchař v tréninku, který momentálně „rotuje“ po restauracích Ambiente.

574

Jak psát eticky o restauracích?

Hodnocení restaurací není objektivní záležitostí, přesto od kritiků právem očekáváme určitou míru objektivity. Co takhle inspirovat se americkým „etickým kodexem“? 

1234

Pohádka o mocném foodbloggerovi?

Lidí, kteří píší o restauracích, a často si neberou servítky, je dnes díky sociálním sítím mnohem víc než ještě před pár lety. Šťavnatá kritika dokáže vyvolat patřičně ohnivé reakce – jaký je ale skutečný vliv foodbloggerů a spol.?

296

Sardinky zrají jako víno

Fascinující, zdravé, ale hlavně neuvěřitelně dobré. Tomáš Karpíšek se s vámi podělí o svou vášeň pro rybičky v konzervách. 

3124

Pop-upy: když vzácnost prodává

Umělecká galerie, tramvaj, ještě neobsazené novostavby, podnik někoho jiného i vlastní domov: celý svět se může stát restaurací, když znáte slovo

292

Michelinský kuchař zahradníkem

Co všechno pěstují v restauraci Hertog Jan? A co inspiruje šéfkuchaře Gerta de Mangeleera? Přečtete si exkluzivní rozhovor s držitelem tří hvězd Michelin.

333
20 LET

První host Ambiente

Historicky prvním návštěvníkem legendární Mánesky byl fotograf František Ortmann. Jak na tu dobu vzpomíná?

858