Facebook

Články od autora: Šárka Hamanová (100)

Grilování podle profíků

Hodit maso na gril umí každý. Jenže když k tomu znáte vychytávky od řezníků a šéfkuchařů, výsledek bude o dost lepší.

381

Jak vést a motivovat lidi

Kaskadér, máma, generál nebo trenér. Slyšeli jste o různých stylech vedení lidí a víte, kterou metodu kdy použít?

653

Ultimátní řízek

Krkovice nebo kýta, sádlo, čerstvá houska a trouba na 120 °C. Tady je tajemství řízku z Kantýny.

1500

5 velmi čerstvých tipů

Jak vařit z maximálně čerstvých surovin? Zkuste to i doma tak, jak to dělají v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise.

830

Freshness to the power of two

La Degustation Bohême Bourgeoise restaurant is about to change its menu. Even though fresh Czech ingredients are used to prepare the meals already now, the executive chef Oldřich Sahajdák would like to offer the guests even more freshly made meals as of September.

50

Reklamace vítány

Čekali jste dlouho na jídlo, nechutnalo vám nebo se obsluha chovala příšerně? Stěžujte si.

399

Krkonošské kyselo z Esky

Jak vaří tradiční krkonošské kyselo šéfkuchař Esky Martin Štangl? Jídlo chudých povýšil na delikatesní záležitost!

107

Fotopříběh: pečený celer z Esky

Bezmála sedm hodin míchání, mixování a stání u plotny a tomu další hodiny a dny na kynutí a kvašení. Co všechno musí kuchaři v Esce udělat, než vám na talíř naservírují pečený celer?

222

Maso s rodokmenem

Každý kousek masa, který koupíte v Našem mase, má jasný původ. Zveme vás na prohlídku farem!

308

13 šťastných pověr

Jaké znáte vánoční pověry? Našli jsme jich celou řadu a vybrali pro vás ty, které jsou spojené s jídlem. 

639

To je maso!

Odkud pochází „naše“ hovězí maso? Vybíráme ho superpečlivě přímo u chovatelů a rádi vás s nimi seznámíme! Tady je první čtveřice. 

116

Jak se dělá prime-rib?

Parádička pro slavnostní příležitost! Objednat si ji můžete v Čestru, je součástí Večeře od řezníka, ale připravit si prime rib, vysokou roštěnou s kostí pečenou v celku, můžete i doma. Tady je postup krok za krokem. 

337

Eska otevírá dnes!

Tradiční chleba a moderní jídla z českých surovin. Vítejte v Esce, nové restauraci s pekárnou v Karlíně, za kterou stojí lidé z Ambiente!

189
20 LET

Kokosy na sněhu

Co předcházelo otevření prvního Brasileira? Velká legrace. I když dnes se tomu aktéři asi smějou víc než tehdy.

82

Přeštický vepř

Kdo má to nejlahodnější, nejkřehčí a nejšťavnatější maso? Jednoznačně přeštík!

457