Léto v Ambiente bude nabité novými podniky
Dva nové podniky s degustačním menu, k tomu jeden fast food, nejlepší wagyu z Japonska a změny v Esce. Lidi z Ambiente se rozhodně nenudí!
Jednou za čas vám pošleme výběr článků. Žádný spam – jen to nejchutnější.
Jsme lidé z Ambiente. Dělíme se s vámi o to, co víme, kde se učíme a inspirujeme – a řekneme vám, proč naše maso chutná jinak nebo za jaké dodavatele dáme ruku do ohně. Co si dáte?
Chcete se na něco zeptat? Máte nápad na článek? Ozvěte se nám!
Dva nové podniky s degustačním menu, k tomu jeden fast food, nejlepší wagyu z Japonska a změny v Esce. Lidi z Ambiente se rozhodně nenudí!
V Umu na Národní třídě startuje kurz, který zasvětí nováčky do profesionální kuchařiny – za 60 hodin v kuchyni. Co všechno se naučíte?
Koncem srpna startují vzdělávací kurzy v Umu na Národní. Co vás naučí profíci (nejen) z Ambiente?
Michelinský šéfkuchař Oldřich Sahajdák přizval ukrajinské kuchaře a kuchařky a spolu s nimi nachystá osmichodovou Nadějnou večeři.
Některé zkušenosti se nedají předat. Musí se zažít! Na co vás mohli aspoň taktně upozornit, než jste si poprvé oblékli kuchařský rondon?
Další z Lokálů je na světě! Proč dostal název U Jiráta a jaký tým navazuje na hospodskou tradici ve Vodičkově ulici?
V pražském Podskalí otevřela restaurace s pekárnou U Kalendů. Vedou ji zkušení lidé z Ambiente a propojují v ní kuchařské, pekařské a výčepní řemeslo. Co nabídnou hostům?
Už jste si rozepsali seznam dárků na Vánoce? Máme pro vás první tipy!
Šest ležáků, jeden výčep. V pražské ulici V Celnici otevřelo Ambiente neobvyklý pivní koncept s názvem Pult.
Co se nejvíc prodává ve virtuálních restauracích Ambiente? A jak si vlastní e-shop AmbienteDoma.cz vede ve srovnání s rozvozovými službami?
Jaký je koncept podniku, který se nedávno otevřel na místě karlínského bistra Grils?
Kvalita a suroviny zůstávají, mění se servis.
Proč postupně skoro všechny podniky Ambiente začaly v nouzovém stavu vařit a co bude dál?
Zajistit výplaty zaměstnancům a jídlo hostům, kteří si doma nevaří a chodí jíst do restaurací – takový je plán podniků Ambiente na nadcházející období v nouzovém stavu.
Skvělý steak z českého masa? Před deseti lety utopie, dnes realita.
Přednášky a promítání na téma vztah urbanismu a potravin příští týden v pražském CAMPu
Dárkové poukázky do Ambiente a spousta dalších hezkých věcí do kuchyně od pátku v Pane Nuovo
Bezchybná kvalita piva, menší nároky na odbornou péči a výjimečný design. To jsou hlavní přednosti výčepu nové generace, který stojí v Lokálu Dlouhááá.
Neorenesanční strop, rakousko-uherská kuchyně a úslužní číšníci. Seznamte se s Café Savoy!
Kdo vymýšlí nové restaurace Ambiente a šlape na plyn v těch starších?
Jak přistupovat k reklamaci, abyste z ní ještě vytěžili v plusové body?
Vyhlášené podniky s podobným přístupem k jídlu se spojily k oslavám Tučného čtvrtka. Přijďte si poslední únorový den nacpat břicha!
S novou mobilní aplikací si uděláte rezervace do většiny podniků patřících pod hvězdu Ambiente z jednoho místa na pár kliknutí.
Proč pro dívky? Je míň pálivé, než je v Asii zvykem. A nejsou v něm fermentované krevety!
Hodit maso na gril umí každý. Jenže když k tomu znáte vychytávky od řezníků a šéfkuchařů, výsledek bude o dost lepší.
Čím kolegy spolehlivě vytočíte, a čím naopak zabodujete?
La Degustation Bohême Bourgeoise a Field obhájili, Alcron o hvězdičku Michelin přišel.
Víte, proč lidi v gastronomii nestárnou? Protože nemají čas.
Jak se dodavatel kuřecích křídel stane spolumajitelem čtyř restaurací Ambiente? Čtěte příběh Karla Pospíchala.
Kaskadér, máma, generál nebo trenér. Slyšeli jste o různých stylech vedení lidí a víte, kterou metodu kdy použít?
Krkovice nebo kýta, sádlo, čerstvá houska a trouba na 120 °C. Tady je tajemství řízku z Kantýny.
Jak vařit z maximálně čerstvých surovin? Zkuste to i doma tak, jak to dělají v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise.
Praktický návod, díky kterému budete jíst teplé maso, pít čerstvé pivo a mít svoje místo.
La Degustation Bohême Bourgeoise restaurant is about to change its menu. Even though fresh Czech ingredients are used to prepare the meals already now, the executive chef Oldřich Sahajdák would like to offer the guests even more freshly made meals as of September.
Zastavte se ve Vodičkově ulici v Praze na kávu, dortík či snídani. Myšák je znovuotevřený!
Je to souboj o srdce – skutečná i virtuální. Jak se na Instagramu projevují gastronomické trendy a které fotky i hashtagy nejvíc bodují?
Proč je dobře mít profil na Facebooku a Instagramu? Může se vám postarat o PR, reklamu i nábor.
Kvůli rekonstrukci Státní opery restaurace zavírá. Zpátky se vrátí za několik let.
Místo vařečky vzali hokejky a výtěžek z turnaje věnovali fakultní dětské nemocnici v Brně.
Eska už má otevřeno víc než rok. Co si plánoval její šéfkuchař Martin Štangl, a jaká je realita? A co nového letos chystá?
Každá party začíná příchodem DJ. V kuchyni je dýdžejem kuchař, a proto jeho jméno mnohdy důležitější než název restaurace. Jak si vybudovat vlastní „značku“?
Jak se dá pojmout valentýnské srdce? Tady je inspirace připravená cukráři z Votre plaisir.
Jaké jsou nejúspěšnější příspěvky na facebookových profilech restaurací Ambiente? Překvapivě to není jídlo...
Filip Trčka denně obchází restaurace Ambiente a vychytává chyby (nejen) obsluhy. Jaké nešvary vídá nejčastěji?
Umí sehnat pekaře i ředitele. Hanka Smítalová pracuje jako personalistka v Ambiente už sedm let a pohovorem s ní prošly stovky lidí.
Začal jsem pracovat v luxusní restauraci s vysokými nároky a jsem z toho paf. Co mi poradíte?
Když si 23. a 30. listopadu v nemocnici koupíte kávu přímo od baristů, společně tak podpoříte urologickou kliniku.
Tomáš Kalina už třetím rokem organizuje Symposium Culinary Prague. Jak shání špičkové světové šéfkuchaře?
Gastronomický svět se spojil na pomoc obětem zemětřesení v Itálii. Pomoct můžete i vy!
Třeba vás právě obsluhuje přeborník v bojovém umění – anebo rockový muzikant. Tihle čtyři pánové vedou hodně zajímavý „druhý život“!
Čekali jste dlouho na jídlo, nechutnalo vám nebo se obsluha chovala příšerně? Stěžujte si.
Pro hosty velmi speciální zážitek, pro kuchaře adrenalinová záležitost. Vyzkoušeli jsme v Esce.
Pinzetkář, puntičkář, DJ nebo amatérský zpěvák. Jaké „úchylky“ mají světoví šéfkuchaři?
Švestky na Slivovicu Lokál sbírali přímo zaměstnanci, a to už v roce 2013. Od teď můžete ochutnávat první ročník!
Jak se mluví na placu a v kuchyni? Zapátrali jsme po obvyklých i netradičních slangových výrazech.
Interiér michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise se změnil k nepoznání. Zveme vás na prohlídku!
V horských chatách v italské Alta Badii dostanete delikatesy od michelinských šéfkuchařů.
Co si fotí kuchaři, výčepáci nebo kolegové z kanceláře? Podívejte se na Instagramy našich kolegů!
Jak vaří tradiční krkonošské kyselo šéfkuchař Esky Martin Štangl? Jídlo chudých povýšil na delikatesní záležitost!
Před pěti lety otevřela restaurace Čestr. Ambiente se díky tomu začalo důkladně věnovat českému masu. Jak to tehdy bylo?
Bezmála sedm hodin míchání, mixování a stání u plotny a tomu další hodiny a dny na kynutí a kvašení. Co všechno musí kuchaři v Esce udělat, než vám na talíř naservírují pečený celer?
Nově šéfuje Našemu masu a patří k lidem, kteří se zasloužili o to, že prodáváme české hovězí a vepřové.
Co nás letos v Ambiente čeká? Rekonstrukce, stěhování i nové podniky. Máme se na co těšit!
V kuchyních už se nekřičí, kuchaři a obsluha jsou jedna parta, nosí se džíny a tetování. Jak se za poslední roky změnil život personálu v restauracích?
Každý kousek masa, který koupíte v Našem mase, má jasný původ. Zveme vás na prohlídku farem!
Přesně před deseti lety se otevřela Pizza Nuova. Jaké byly její začátky?
Skandinávská kuchyně hýbe světem. Jaká jsou její poznávací znamení?
V přízemí restaurace Pizzy Nuova se otevřela nová pekárna s italským chlebem a kávou.
Nové podniky, konec kouření a třeba tenhle blog. Co se u nás letos dělo?
Na horách sice moc sněhu není, ale alespoň vám řekneme, kde se dobře najíst.
Jaké znáte vánoční pověry? Našli jsme jich celou řadu a vybrali pro vás ty, které jsou spojené s jídlem.
Odkud pochází „naše“ hovězí maso? Vybíráme ho superpečlivě přímo u chovatelů a rádi vás s nimi seznámíme! Tady je první čtveřice.
Parádička pro slavnostní příležitost! Objednat si ji můžete v Čestru, je součástí Večeře od řezníka, ale připravit si prime rib, vysokou roštěnou s kostí pečenou v celku, můžete i doma. Tady je postup krok za krokem.
O kterou kuchařku si napsat Ježíškovi? Udělali jsme za vás předvýběr z letošních novinek.
Kdybyste náááhodou neměli vlastní recept, tak tenhle je vážně skvělý!
Noma dostane sourozence. Restauraci 108 povede šéfkuchař Kristian Baumann. Nový podnik otevře nedaleko slavné restaurace na jaře.
Architekt Václav Červenka stojí za podobou restaurací Lokál. Jak to vzniklo?
O výzdobu Esky se postaraly květinářky, které si říkají Louky květ. Jak pracují?
Vinný klub Bokovka otevírá dnes v 18 hodin. Kde? Ve dvoře domu U Zeleného stromu v Dlouhé ulici 37.
Tradiční chleba a moderní jídla z českých surovin. Vítejte v Esce, nové restauraci s pekárnou v Karlíně, za kterou stojí lidé z Ambiente!
Alespoň v dánské restauraci Geranium. Zkušenosti tam sbíral kreativní šéfkuchař Honza Všetečka.
Jakou kuchyni nabídne restaurace Eska? Prozradí vám to její šéfkuchař Martin Štangl.
Čemu se v Ambiente přezdívá Matrix nebo systém? Společnosti, která poskytuje franšízu a servis restauracím.
Průlomový krok restauratéra z New Yorku zřejmě vyvolá velkou diskusi.
Co předcházelo otevření prvního Brasileira? Velká legrace. I když dnes se tomu aktéři asi smějou víc než tehdy.
Lukáš Svoboda přinesl do Ambiente pivo a péči o něj. Jak přesně to bylo?
Než vyrazíte na houby, podívejte se na fázi Měsíce. Při novu začínají růst a nejvíc jich je za úplňku.
Přesto ve 22 letech nastoupil a stal se jedním z nejlepších.
Restaurace po celém světě začínají vařit ze slupek, natí, kůží nebo třeba jehličí. Co za tím je?
Kuchařka Jana Bilíková strávila léto na stáži. Jaké to je v 25. nejlepší restauraci světa?
Věděli jste, že v Lokále můžete mít svůj půllitr? A že na „dámách" je jiná tapeta než na „pánech"?
Novou restauraci s městskou farmou chce otevřít v roce 2017.
Dobrý výčepní má kolem pípy uklizeno, zná své štamgasty a umí čepovat různými styly.
Jak spřátelit číšníky a kuchaře? Poslat pánvičky na plac a nosítka do kuchyně!
Filetujte ryby jako profesionál! Šéfkuchař Tomáš Mykytyn vám poradí, jak na věc.
Lukáš Vrána se živí sbíráním a prodejem hub. Přemluvili jsme ho, aby nás vzal do lesa s sebou!
Faux pas u večeře? Poradíme vám, jak elegantně vybruslit z nepříjemné situace.
Kde koupíte víc než 100 druhů rajčat? U klidných farmářů ve Vykáni.
Michelinská restaurace Frantzén vaří z lišejníků i bramborových slupek.