10 důvodů, proč mají kuchaři lepší život

2. května 2018
Foto: Kubo Krížo
Kuchař je srdce restaurace, důvod, proč hosté chodí zrovna k vám, a někdy i opravdová celebrita, se kterou se lidé chtějí vyfotit. To ale zdaleka není všechno, co získáte, když se upíšete rondonu a vařečce.

1. Šéfkuchaři a vůbec kuchaři mají ty nejlepší přátele. Čím to? Abyste zvládli velet kuchyni, musíte být komunikativní a přímí, a takoví lidé bývají oblíbení.

2. Můžete jíst cokoli, kdykoli a jakkoli. Když se vám zachce, s přehledem vystřihnete třeba vejce Benedikt, zatímco nám ostatním zbudou oči pro pláč a zdrcnutá holandská omáčka.

3. Váš život se točí okolo jídla. Je pro vás alfa omega (i když by se možná mělo říkat spíš „snídaně večeře“). Dovedete si představit víc pozitivní náplň dne?

4. Jste drsňák a jen tak něco vás neskolí. Kuchaři jsou běžně na nohou 12 až 16 hodin denně, a to ve stoprocentně funkčním stavu (no dobře, aspoň většinu času). Tohle fakt není pro každého – a vy to zvládáte s přehledem!

5. Máte kreativní práci. Dáváte dohromady různé chutě a ingredience, ochutnáváte, testujete, přidáváte, ubíráte... Vlastně si hrajete, a ještě vás za to platí.

6. Nuda? Co to je? Pro vás leda tak cizí slovo. Pořád se něco děje, nevíte, kam dřív skočit – a to se vám přesně líbí. Kuchařina je regulérní adrenalinový sport!

7. Neřešíte, co si na sebe vzít do práce. Navíc rondon sluší každému. A každé.

8. Podle psychologů jste si vybrali velmi uspokojující práci. Už jenom to, že dáváte lidem najíst, tedy naplňujete základní potřebu nás všech – a jak příjemně! Smysl vaší práce je jasný jak víte co, a ještě vidíte výsledek okamžitě.

9. Čím originálnější vzhled, tím lépe. Dneska už vám nebude nikdo zakazovat vousy a tetování, právě naopak. Pokud chcete vyjádřit svou osobnost tímhle způsobem, není problém – a hosté si vás aspoň snáz zapamatují.

10. Dokážete vykouzlit pohádku na talíři. Lidé žasnou, jak to děláte, že i z jednoduchých surovin vyčarujete pokrm, který si všichni honem fotí na Instagram. A znáte někoho, komu obdiv a chvála nedělají sakra dobře?

Baví tě vařit?

Pracuj s námi, zapoj se!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.