Facebook

10 pravidel, jak vyjít s dětskými hosty

902
16. dubna 2018 Autor: Anna Nosková Foto: Honza Zima

Děti jsou jako kterýkoli jiný živel – nedají se ovládat. Můžete se na ně ale důkladně připravit. Poradí vám v tom zkušení manažeři těch podniků Ambiente, do kterých chodí rodiny s dětmi nejčastěji.

Jana Křivánková z Lokálu (momentálně na mateřské dovolené), Marek Landsinger z Pizzy Nuova a David Marek z Esky dali dohromady tipy, díky kterým u vás bude dobře malým strávníkům i jejich dospělému doprovodu.

1. pravidlo: „Máme krédo, že děti hostů nevychováváme,“ říká generální manažer Pizzy Nuova Marek Landsinger. A jedním dechem dodává 2. pravidlo: rodiče mají vždycky pravdu.

„Děti patří do skupiny hostů se zvláštními potřebami. Museli jsme se připravit na to, jak jim vyjít co nejlíp vstříc, “ tvrdí Jana Křivánková. Její 3. pravidlo zní: Při příchodu hned nabídněte dětskou židličku nebo podsedák. Podle 4. pravidla by na stůl měly vzápětí přijít omalovánky a pastelky.

S tím absolutně souhlasí generální manažer Esky David Marek. „O víkendu to u nás vypadá jako na dětském hřišti. Nejmenší hosty se snažíme udržet u stolu tím, že máme velkou krabici s hračkami. K dispozici je také dětský jídelní lístek se třemi jídly a malí návštěvníci si můžou vybarvit suroviny, které si dají k obědu,” popisuje osvědčenou strategii.

Mohlo by vás zajímat
Do lidí musíte investovat

Hraje ragby, chodí na střelnici, kamarádí se sportovci. Ale také žije pizzou. Alespoň tou Nuovou.

Více zde

Pravidlo č. 5? „Myslete na to, že je velmi důležité, jak se u vás děti budou cítit, protože právě ony často určují, kam se rodina půjde o víkendu najíst. Deset let jsem pracoval v Brasileiru a můžu dosvědčit, že si pozitivním přístupem k nejmladším zákazníkům vychováte štamgasty, kteří se k vám budou vracet i v dospělosti,“ prohlašuje David Marek.

Všichni se shodují na 6. pravidle: Stůl, který obsadila rodina s dětmi, by měl obsluhovat pouze ten, kdo má k lidským mláďatům pozitivní vztah. Marek Landsinger dokonce tvrdí, že právě tohle je jedna z podmínek pro práci v Pizze Nuova. „Máme tu vyhlášený dětský koutek a postupně se u něj vystřídají všichni z obsluhy. Takže někdo, kdo má k těm nejmenším averzi, by v našem týmu působit nemohl.“

A kudy vede hranice, s čím rodičům s malými dětmi pomoci? 7. pravidlo našich expertů říká: Nabídněte, že ohřejete přesnídávku nebo rozmixujete vybrané jídlo. „Ale přebalovat nikoho nebudu,“ směje se Marek Landsinger.

Jedním z nejdůležitějších pravidel je to č. 8.: Dítě musí dostat jídlo jako první. A přineste chleba, aby se mohlo něčím zasytit ihned. Jana, David i Marek přidávají ještě dvě důležité rady. Pravidlo č. 9 říká: Servírujte malým hostům pití do menších plastových kelímků, starším nabídněte brčko. Pohromám předejdete díky pravidlu č. 10.: Ukliďte stůl tak, aby na sebe děti nemohly nic strhnout.

No show – postrach restaurací

Načíst další článek...