Facebook

20 + 1 věc, které byste měli vědět dřív, než se stanete číšníkem či servírkou

22810
7. února 2018 Autor: Šárka Hamanová Foto: Katarina Bell

Víte, proč lidi v gastronomii nestárnou? Protože nemají čas. A protože jim spoustu věcí nikdo dopředu neřekl… Tady je pár bodů, které by podepsali lidé z Ambiente.

  1. Výrazně zhubnete, nebo naopak hodně ztloustnete.
  2. Už nikdy nebudete opálení.
  3. Vytvoříte si silné pouto s lidmi, s nimiž byste se předtím ani nebavili.
  4. S kolegy budete trávit víc času než s rodinou.  
  5. Každý den bude jiný.
  6. Sociální sítě budete mít plné jídla. Lajky si ale užijete jen natajňačku, když půjdete s mobilem na záchod, nebo o pauze.
  7. Objednávky budete dělat i ze spaní.
  8. Když si bude celá země užívat volno, vy budete mít nejvíc práce. Hlavně o víkendech, Vánocích, na Silvestra a o prázdninách.
  9. Jako vedlejšák byste si mohli otevřít psychologickou ambulanci.
  10. Anebo dělat turistického průvodce městem.
  11. Všechny svoje partnery si najdete v práci.
  12. Naučíte se číst myšlenky.
  13. Když v deset večer zavřete restauraci, ještě to zdaleka neznamená, že jdete domů.
  14. V práci si najdete nejlepší přátele.
  15. Nemůžete se vymlouvat na nemoc, když máte kocovinu. Ostatní tam totiž večer byli taky.
  16. Nikdo vás nezasvětí do slovníku kuchařů, a přesto jim budete rozumět.
  17. Pošlou vás do skladu pro roztahovák na chleba, ohejbač rohlíků a louskáček na kmín.
  18. Zjistíte, že kuchaři těsně před zavírací dobou zvládnou připravit jídla za poloviční čas, než obvykle uvádějí.  
  19. Ač jste málem propadli z matematiky, díky usazování hostů porozumíte kombinatorice a logice.  
  20. Bude vám jedno, jestli se převlékáte v pánské, nebo dámské šatně.
  21. Zamilujete se do té práce a nikdy svého rozhodnutí nebudete litovat.

Pokud i přes to všechno chcete být číšníkem nebo servírkou, zapojte se!

Co snídá František Kšána?

Načíst další článek...