Facebook

20 let v kuchyni Celetné

09. ledna 2018 Autor: Simona Racková Foto: Honza Zima

Restaurace Pasta Fresca je tu už 20 let! Její šéfkuchař Tomáš Mykytyn si přesně pamatuje, kdy nastupoval: bylo to 4. března 1998. Co se za tu dobu změnilo z čistě kuchařského hlediska?

  • Koncept, tedy to hlavní zůstává: přenést Itálii do Prahy a pracovat s typickými italskými surovinami. Dnes je ovšem jejich sortiment mnohonásobně větší. S dobou před dvaceti lety se to nedá srovnat!
  • Kdysi sem najížděly kamiony mražených surovin. Postupně jsme je nahradili čerstvými a mrazáky vyměnili za lednice.
  • Gastronomie se za tu dobu neuvěřitelně posunula. Dopředu šly hlavně technologie, takže dnes máme sous-vide, holdomaty, šokery, konvektomaty, chytré vany na vaření těstovin, termomixy, indikce…  Kde jsou ty časy, kdy jsme byli schopni uvařit všechno na čtyřech sporácích! Dnes jich máme šest, a nestačí nám to.
  • Nicméně vážíme si i tradice, a tak si od začátku držíme ruční výrobu těstovin. Naopak jsme ji rozšířili – děláme mnohem víc druhů pasty než v prvních letech.
  • Zatímco kdysi jsme vařili kýble bešamelu, teď jsme mnohem dál, co se týče čerstvosti a kvality surovin i zpracování. Už se dokážeme chovat k potravinám šetrně a využít všechno. V tom jsme se hodně posunuli.

Přijďte do restaurace Pasta Fresca od 8. do 12. ledna na jídlo a dostanete malou pozornost.

Protože bez vás by to nešlo – a my vám za to děkujeme!

Článek vyšel v zimním čísle A časopisu! Stahujte PDF nebo si ho vezměte v jakékoliv naší restauraci.

Celetná slaví 20 let!

Načíst další článek...