Facebook

Nejslavnější rendlík na světě

2. března 2017 Autor: Martina Píšová Foto: Jan Červenka & Honza Zima

Měděné nádobí značky Mauviel (čte se moviel) nabízí perfektní tepelnou vodivost, dokonalou funkčnost, a taky krásný design. První rendlík ve „městě mědi“ vyrobili před téměř dvěma sty lety. Tohle francouzské nádobí se projelo i v Titaniku a dnes ho milují kuchaři po celém světě.

Už od roku 1830 je domovinou ikonického nádobí Mauviel normandské město Villedieu-les-Poêles. Sedmdesát párů šikovných rukou tady každý den přeměňuje měděné desky ve špičkové pánve, kastroly, rendlíky a hrnce pro profesionální vaření. Mistrovská řemeslná výroba, tradice předávaná z generace na generaci a široký výběr – to všechno jsou důvody, proč se na nádobí Mauviel spoléhají v těch nejlepších restauracích na světě.

Profesionálové oceňují v první řadě samotný materiál. Vaření v měděném nádobí je maximálně úsporné, rychlé, a navíc rovnoměrné. Unikátní vlastností je možnost rychlé regulace teploty. Stačí stáhnout plamen, a měděné nádobí ihned zareaguje.


Dalším plusem je šíře nabídky – zahrnuje totiž i takové vychytávky, jako je speciální hrnec na karamel či na přípravu pstruha.

Mezi zvlášť prestižní zakázky v historii značky patřilo vybavení první třídy na palubě Titaniku. Dnes Mauviel provozuje více než 250 obchodů v Evropě, Americe i Asii a spolupracuje s šéfkuchaři po celém světě. Legendární rendlíky, třeba s vyhlášenými hranolkami, mívali běžně v ruce i hosté restaurace Čestr.

Čestr zavřel, zase se vrátí

Načíst další článek...