Facebook

3 cukrářské zlepšováky od Votre plaisir

406
8. února 2018 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Michal a Gábina Hrubcovi z Votre plaisir nám prozradili pár triků, které jim každý den usnadňují výrobu dortů a dezertů.

1. Zjednodušte si zdobení
V profesionální výrobě se dnes už běžně používají jednorázové zdobicí sáčky. Aby se vám sáček dobře plnil a krém neprotekl přes špičku, stačí znát jednoduchý trik. Vhoďte zdobicí špičku do sáčku a ostřihněte jeho špičatý konec. Sáček zatočte a  zakroucenou část zatlačte dovnitř do špičky. Sáček naplňte.

S touto vychytávkou se vám bude s naplněným sáčkem dobře manipulovat, a hlavně nehrozí, že obsah vyteče. Těsně před použitím špičku uvolněte a zatlačením posuňte krém na konec plnicího sáčku.

 

2. Uhlaďte hrany
Každému cukráři se občas stane, že se okraje křehkého těsta v průběhu práce poruší a už nejsou rovné. Zvlášť u luxusních dezertů může být tahle vada na kráse problém. Skvělého pomocníka přitom má každý v kuchyni. Stačí najít rovné sítko, které se používá třeba na cezení těstovin. Okraje na něm jednoduše obrousíte několika krouživými pohyby.

 

3. Odložte robota
I když jsou cukráři právem vděční za kuchyňské roboty, protože jim ušetří spoustu času a dřiny, Hrubcovi nedají dopustit na ruční práci. Například krémy je nutné po vyšlehání robotem ještě domíchat ručně. Jen tak docílíte rovnoměrně hladké konzistence.

Oslaďte si Valentýna

Oslaďte si Valentýna

Votre plaisir pro vás upekli opravdu srdcervoucí dort! Objednat si ho můžete na na ereznictvi.cz do 11. 2. nebo osobně v Naše maso.

Na Tučný čtvrtek do plna!

Načíst další článek...