1. Zjednodušte si zdobení
V profesionální výrobě se dnes už běžně používají jednorázové zdobicí sáčky. Aby se vám sáček dobře plnil a krém neprotekl přes špičku, stačí znát jednoduchý trik. Vhoďte zdobicí špičku do sáčku a ostřihněte jeho špičatý konec. Sáček zatočte a zakroucenou část zatlačte dovnitř do špičky. Sáček naplňte.
S touto vychytávkou se vám bude s naplněným sáčkem dobře manipulovat, a hlavně nehrozí, že obsah vyteče. Těsně před použitím špičku uvolněte a zatlačením posuňte krém na konec plnicího sáčku.
2. Uhlaďte hrany
Každému cukráři se občas stane, že se okraje křehkého těsta v průběhu práce poruší a už nejsou rovné. Zvlášť u luxusních dezertů může být tahle vada na kráse problém. Skvělého pomocníka přitom má každý v kuchyni. Stačí najít rovné sítko, které se používá třeba na cezení těstovin. Okraje na něm jednoduše obrousíte několika krouživými pohyby.
3. Odložte robota
I když jsou cukráři právem vděční za kuchyňské roboty, protože jim ušetří spoustu času a dřiny, Hrubcovi nedají dopustit na ruční práci. Například krémy je nutné po vyšlehání robotem ještě domíchat ručně. Jen tak docílíte rovnoměrně hladké konzistence.