3 cukrářské zlepšováky od Votre plaisir

8. února 2018
Foto: Honza Zima
Michal a Gábina Hrubcovi z Votre plaisir nám prozradili pár triků, které jim každý den usnadňují výrobu dortů a dezertů.

1. Zjednodušte si zdobení
V profesionální výrobě se dnes už běžně používají jednorázové zdobicí sáčky. Aby se vám sáček dobře plnil a krém neprotekl přes špičku, stačí znát jednoduchý trik. Vhoďte zdobicí špičku do sáčku a ostřihněte jeho špičatý konec. Sáček zatočte a zakroucenou část zatlačte dovnitř do špičky. Sáček naplňte.

S touto vychytávkou se vám bude s naplněným sáčkem dobře manipulovat, a hlavně nehrozí, že obsah vyteče. Těsně před použitím špičku uvolněte a zatlačením posuňte krém na konec plnicího sáčku.

[video mp4="https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/uploads.mangoweb.org/shared-prod/jidloaradost.ambi.cz/uploads/2018/02/voitreplaisir-triky3.mp4"][/video]

2. Uhlaďte hrany
Každému cukráři se občas stane, že se okraje křehkého těsta v průběhu práce poruší a už nejsou rovné. Zvlášť u luxusních dezertů může být tahle vada na kráse problém. Skvělého pomocníka přitom má každý v kuchyni. Stačí najít rovné sítko, které se používá třeba na cezení těstovin. Okraje na něm jednoduše obrousíte několika krouživými pohyby.

[video mp4="https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/uploads.mangoweb.org/shared-prod/jidloaradost.ambi.cz/uploads/2018/02/votreplaisir-tipy1.mp4"][/video]

3. Odložte robota
I když jsou cukráři právem vděční za kuchyňské roboty, protože jim ušetří spoustu času a dřiny, Hrubcovi nedají dopustit na ruční práci. Například krémy je nutné po vyšlehání robotem ještě domíchat ručně. Jen tak docílíte rovnoměrně hladké konzistence.

[video mp4="https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/uploads.mangoweb.org/shared-prod/jidloaradost.ambi.cz/uploads/2018/02/voitreplaisir-triky2.mp4"][/video]

Oslaďte si Valentýna

Votre plaisir pro vás upekli opravdu srdcervoucí dort! Objednat si ho můžete na na ereznictvi.cz do 11. 2. nebo osobně v Naše maso.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.