Facebook

Sekaná 47. týden

Poradíme, jak si nabrousit nůž nebo jak správně sepsat jídelní lístek. A k tomu pár novinek: Salt Bae otevírá první restauraci v USA, Noma vyrezervovala všechny stoly za 14 hodin a u Tiffanyho teď můžete posnídat.

Udržujte ostří živé

„Brousím nože už více než čtyřicet let a řízla jsem se jenom jednou,“ říká Marie Všetečková, zakladatelka rodinné firmy Všeti v Sedlčanech. Nože brousí ručně na strojích z 50. let tak, jak se to naučila na škole. Vydali jsme se do její dílny a vyzvěděli pro vás pár rad, jak se starat o nože.

Snídaně u Tiffanyho

Hlavní pobočku svého šperkařského domu na Fifth Avenue teď Tiffany rozšířil o kavárnu. Najdete ji v nově zrekonstruovaném čtvrtém patře a jmenuje se Blue Box Café. U Tiffanyho si tak konečně může dát snídani kdokoli, nejen Audrey Hepburn.

Nejdražší víno na světě

Za 350 tisíc dolarů. Nový rekord padl na dražbě nadace Emeril Lagasse. Šlo o lahev Cabernet Sauvignon, konkrétně ročník 2015 od The Setting Wines Alexander Valley. Peníze půjdou na charity podporující děti.

Salt Bae je v Miami

Internetová senzace, turecký řezník Nusret Gökçe, který díky velmi speciální technice solení nasbíral na Instagramu miliony fanoušků, otevírá první pobočku svého steakhouse řetězce v USA. Půjde o jeho jedenáctou restauraci, další prý plánuje v New Yorku.

#saltbae#salt#saltlife

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

A jsou fuč!

V poslední Sekané jsme se zmínili o tom, že restaurace Noma spouští rezervace na první dva měsíce po znovuotevření. Neuběhlo ani 14 hodin a mají obsazeno do poslední židle. První hosté se do Nomy 2.0 oficiálně podívají v únoru.

Jak se vyhnout chybám v menu

Nepovedený design, hrubky v textu nebo zbytečně podrobný jídelní lístek. To jsou jen některé z nedostatků, které se v menu běžně objevují. Sepsali jsme 5 tipů, jak se jich vyvarovat.

Jak druhým říkat nepříjemné věci?

Načíst další článek...