Brasileiro pod širým nebem

11. září 2017
Foto: Jan Červenka
Jaký bude Nášup V jednom ohni? Kuchaři budou vařit používat pouze staré jihoamerické techniky a oheň. Podívejte se, do zákulisí příprav a pak jděte na GoOut – zbývá ještě posledních pár lístků!

Exkluzivní večeři budou kuchaři celý den připravovat nedaleko Prahy, na louce u starého mlýna v Souticích. Hosté se navíc můžou zapojit a pomáhat s vařením, takže o zážitek víc. Anebo můžete přihlížet se skleničkou vína nebo caipirinhy v ruce.

Rozhodně se bude na co dívat: na menu je dvanáct druhů masa, ryb a mořských plodů. Například hovězí hřbet spolu se zeleninou kuchaři zahrabou na šest hodin do jámy s horkým kamením. Téhle technice se říká curanto.

Kuřata a ananasy se budou celý den pomalu péct v kleci zvané jaula. V popelu, který vznikne, se uvaří zelenina.

Starý sud beze dna poslouží jako udírna – ahumador, ve které se vyudí tatarák.

Na tálu zvaném parilla se bude vařit jako na plotně. A třeba lososovitý pstruh v soli se upeče mezi dvěma ohni – infiernillo.

Na kříži zvaném asador se bude pomalu rožnit sele.

Ústřice kuchaři zakápnou rozžhaveným morkem. Použijí na to speciální nástroj a techniku flambadou.

A samozřejmě nesmí chybět hit Brasileira picanha v klasické úpravě churrasco.

Tohle všechno a ještě spoustu dalšího připraví kolegové kuchaři z obou restaurací Brasileiro. Hodovat se bude ve stodole u dlouhého stolu.

Pro ty, kdo se rozhodnou zůstat až do rána, bude nachystaná i snídaně – jak jinak než na ohni.

PS: Pokud se na akci chystáte, doporučujeme se ubytovat v nedalekém Hotelu Zruč. Dopravu z hotelu a na hotel bude zajištěna.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.