Bufet – nový soused pivovaru Dva kohouti

26. května 2020
Foto: Vojtěch Tesárek
Na dvorku pivovaru Dva kohouti se griluje, smaží a udí. V prostoru někdejšího bistra Grils vznikl Bufet – energický a přátelský podnik. Jeho kuchyni velí Petra Benda, dosavadní kreativní šéfkuchař Lokálů. Připravuje rychlá jídla, která si můžete dát k obědu, k večeři s partou i jako chuťovku k pivu.

„Bufet je český fastfood. Děláme jídla, která Češi znají, třeba řízek v chlebu nebo smažené brambory. Jsme přesvědčeni o tom, že v jednoduchosti je krása – když už si host objedná uzené v chlebu, chceme, aby maso bylo skvělé. Pak už stačí jen doplnit ho kvalitním pečivem a hořčicí,“ vysvětluje Petr Benda svůj přístup.

Má rád českou kuchyni a v Bufetu připravuje jídla, která jsou rychle hotová, sezonní a v ideálním případě do ruky. Maso kupuje v Amasu, kuřata bere z farmy Štěpánovsko, ryby od Kalendových, zeleninu dodává Pesema a mléčné výrobky Bio Vavřinec.

„Se Dvěma kohouty máme dobré sousedské vztahy. Nabízíme jejich pivo a jídlo od nás si můžete vzít k nim na zahrádku,“ dodává manažer Bufetu Ondřej Hollas.

View post on Instagram
 

Petr Benda
Šéfoval kuchyni v Lokálu U Bílé kuželky a v posledních dvou letech měl na povel šéfkuchaře všech Lokálů. Dlouho toužil po vlastním podniku, a když se loni na podzim spřátelil s Ondřejem Hollasem z Grils, nápad na nové bistro byl na světě. Má rád českou kuchyni a připravuje ji tak, aby byla přitažlivá a chutná.

Ondřej Hollas
Někdejší reprezentant ve veslování a copywriter v marketingu Ambiente má za sebou přestup sezony. Před rokem šel na brigádu do bistra Grils a už tam zůstal jako manažer. Dalším krůčkem k novému podniku bylo setkání s šéfkuchařem Petrem Bendou a dobré vztahy se sousedním pivovarem Dva kohouti. Společně dali dohromady nabídku jídel a během koronavirové karantény podle návrhu architektky Terezy Froňkové svépomocí předělali interiér podniku.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.