Čestr zavřel, zase se vrátí

1. března 2017
Foto: archiv restaurace Čestr
Restaurace Čestr včera obsloužila své poslední hosty. Provoz obnoví, až skončí rekonstrukce budovy Státní opery. Příznivci českého masa se mohou těšit na nový podnik Kantýna, který Ambiente otevře na přelomu března a dubna.

Čestr znamenal pro Ambiente průlom – díky němu tehdejší šéfkuchař a dnešní šéf Amasa Vlasta Lacina a jeho tým znovuobjevili suché zrání masa a pustili se do spolupráce s chovateli českého strakatého skotu i přeštických vepřů.

Za těch šest let si Čestr našel spoustu spokojených stálých hostů – v prosinci loňského roku získal titul Restaurace roku. Na poslední týden existence Čestru připravil šéfkuchař Pavel Straka menu sestavené z největších hitů. Patří k nim třeba hranolky nebo bramborová kaše – objednávek na tyhle přílohy v nezaměnitelném měděném rendlíku přišlo od roku 2011 víc než sto tisíc.

Nejčastěji si hosté dávali tříchodové menu s tatarákem Čestr a steakem z velkého ořechu, případně ze svíčkové a s omáčkou Ambiente.

Posledním vydaným jídlem v Čestru byly ikonické dukátové buchtičky s vanilkovým krémem a rumovou pěnou. Shodou okolností je připravila paní Hana, která je po Tomášovi Karpíškovi v Ambiente služebně nejdéle: krásných 21 let!

#Cestr #podniky #VlastaLacina #PavelStraka

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.