Co snídá Tomáš Hrnčíř

2. září 2018
Foto: Honza Zima
Pivo, nebo zelenina? V dalším dílu našeho seriálu se dozvíte, co snídá Tomáš Hrnčíř, výčepní Lokálu U Bílé kuželky.

Jak vypadá tvá ideální snídaně?
Většinou jím až v práci, takže jsem vděčný za to co, na mě zbude na snídaňovém pultu hotelu Lokal Inn. Když nepracuju, tak rozvážím děti a na snídani kolikrát ani není čas. Ale pokud se máme bavit o výjimečných volných dnech, mám rád snídani na anglický způsob – volské oko a slaninu nebo buřty. Snažím se jíst i zdravě a zahrnout do prvního jídla dne zeleninu, abych do sebe dostal nějaké vitaminy. Nedá se ale říct, že bych si v tom nějak zvlášť liboval.

Co by sis naopak nikdy nedal?
Ovesnou kaši, tu fakt nemusím.

Piješ k snídani pivo?
Hned po snídani musím u nás v Lokále ochutnat pivo, takže je v podstatě její součástí. Tím pádem si nemůžu dát třeba pribináčka nebo jogurt, i když je mám rád. S pivem by to mohla být nebezpečná kombinace... Doma si ale pivo neotevřu. Piju ho buď v práci, nebo s kamarády, sám nikdy.

Koho bys rád pozval na snídani?
Manželku. Ona je ranní ptáče a já noční pták, takže u snídaně se ve všední dny moc nepotkáváme. To je můj idol, se kterým bych rád v klidu posnídal.

Hlasujte pro svého oblíbeného výčepního v soutěži Zlatá pípa

Možnost hlasovat máte jednou týdně tady.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.