Hladová okna

4. července 2017
To si tak jdete z vydařené akce, svítání nadosah, a v tom vás přepadne… naštěstí jenom hlad. Kde ho zahnat? Máme pro vás 5 tipů. A ano, přiznáváme: osobně vyzkoušených.

Nonstop Letná (Milady Horákové 141/70)

Zdejší hity jsou grilovaná kuřata a smažený sýr v housce s tatarkou. Za nocí se sem na něj slézají Leteňáci z přilehlých hospod a barů, a nejen oni. V druhé části nonstopu je trafika, která je dokonale vybavená na jakýkoliv domácí večírek – mají tu všechno od brambůrek až po cigarety a alkohol.

Nonstop Malovanka (Vaníčkova 2343/2)

Lidově se tomuto nonstopu přezdívá „hajzly“, protože tu dřív stály veřejné záchodky. Polední menu vaří až do čtyř do rána a skýtá nejednu lahůdku. Doporučujeme vyzkoušet signature dish Hawai – je to něco jako ta slavná pizza, akorát bez pizzy, zato s hranolkami a kuřetem. Nonstopu Malovanka není co vytknout. Čepují tu výborné pivo, mají jukebox, na požádání vám půjčí hrací karty a jednou týdně tady je obsluha nahoře bez.

Jídelna Marjánka (Na Bělidle 38)

Dostali jste ve tři ráno akutní chuť na svíčkovou? Není problém. Smíchovský klenot, nonstop jídelna Marjánka, je útočištěm nejen všech frekventantů nočních směn, ale i opilých milovníků české kuchyně. Ti tady společně s policisty, taxikáři a řidiči tramvají vytvářejí příjemnou atmosféru. Menu čítá desítky klasických hotovek, a ať sáhnete po čemkoli, pochutnáte si. Můj osobní tip je právě svíčková s pěti.

Borsalino (Ostrovní 34)

Útočiště všech duší, které se v noci potácejí Národní třídou. Miniaturní pizzerie peče pizzy až do pěti ráno a prodává je po osminkách. Není zase tak zásadní, kterou si dáte, protože u vchodu máte k dispozici misky s mastnými omáčkami, a pizzu si tak můžete sami dochutit podle momentálního rozpoložení. Půjdete do oregana, bazalky, česneku, anebo chilli?

Crazy Wok (Lazarská 87/11)

Nejmastnější adept stojí na křižovatce nočního života – Lazarské – a má otevřeno do tří hodin ráno. Objednávka má tři fáze: výběr nudlí, přísad a omáčky. Tento systém se komplikuje úměrně k počtu vypitých piv. Uvnitř je dost místa k sezení, ale doporučujeme objednat si jídlo a sednout si hned vedle do restaurace U Kotvy (mají tam jukebox!), kam vám nudle s radostí přinesou a obsluha Kotvy vám je tam dovolí i sníst.

Článek vyšel v letním čísle časopisu A*, které si můžete zdarma brát v restauracích Ambiente. Užijte si ho!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.