Jaký byl první měsíc v Grils?

16. ledna 2018
Foto: Honza Zima
Zkoušky, změny, tréninky a novinky. Šéfkuchařka Grils Markéta Libánská pro vás shrnula to nejdůležitější, co se v bistru událo a co se všichni naučili za první měsíc provozu.

Bistro se pro veřejnost otevřelo 18. prosince. „Tři týdny předtím jsme testovali gril a optimální postup. Vychytávali jsme čas zaručující nejlepší propečení kuřete – došli jsme k 80 minutám na různých úrovních nad grilem,“ vysvětluje Markéta Libánská.

V nabídce je celé kuře, půlka a čtvrtka, salát s kuřetem a nově sendvič s kuřecím masem. Další novinky a změny budou určitě následovat.

Úplně čerstvé maso

„Kuřata, která rostla 55–60 dní (ve velkochovu je to jen asi 30), nakupujeme u pana Martínka z farmy v Rašovicích. Původně jsme chtěli odebírat kuřata stará 70 dnů, ale postupnými testy jsme zjistili, že pro grilování a rovnoměrné propečení masa je nejvhodnější váha kolem 1,5 kg. Tomu odpovídají mladší kuřata,“ říká Markéta. Na gril putují kuřata, která byla poražena maximálně před třemi dny.

Přílohy jsou pravidelně obměňovány. Můžou to být třeba pečené brambory (předpečené v troubě, dogrilované na ohni a maštěné hnědým máslem) nebo salát se zrním. Pečené kapustičky vystřídalo zelí pečené v cidru s máslem, zálivkou, praženými semínky a koriandrem.

Dáte si Nakládačku?

Na čepu je cider Magnetic, po obědě si můžete vychutnat filtrovanou kávu od Nordbeans a různé drinky, například gin s tonikem a sirupem ze zázvoru a praženého pepře. Novinkou je drink s nálevem z kyselých okurek zvaný Nakládačka. V Grils do něj míchají Bourbon Bulleit, Poděbradskou samičku, okurkový lák a medovou vodu a to všechno dolévají cidrem s grilovanou pomerančovou kůrou.

Ve všední dny mezi 15 a 16. hodinou bistro zavírá, nikdo vás však nebude vyhánět na ulici, můžete v klidu dojíst. Během pauzy mají zaměstnanci personálku z Lokálu Hamburk, čas na oddych a také na to, aby připravili vše na večerní provoz.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.