Káva pomáhá v Motole

17. října 2017
Foto: onesip coffee
I tento podzim zaparkuje kavárna onesip coffee svoji popelnici u Fakultní nemocnice v Motole. Těšte se na výbornou kávu a hostující baristy. Navíc máte na výběr výrazně víc termínů.

Zdeněk Hýbl a Adam Gaszczyk se rozhodli navázat na úspěšnou charitativní akci z posledních dvou let a již potřetí se tak budou společně s dalšími baristy podílet na dobré věci, která má smysl. Loni totiž během pouhých tří dnů vybrali za kávu téměř 28 tisíc korun a tuto částku darovali Urologické klinice 2. LF UK a FN Motol. „Bylo by skvělé, kdybychom letos předali nemocnici takových padesát tisíc,“ plánuje si Adam z onesip coffee.

Díky neziskové společnosti Institut pro podporu elektronizace zdravotnictví, která provozuje systém Zdravel, to ve výsledku může být i daleko víc – ke sbírce totiž přidají 30 tisíc korun.

Káva a domácí sladkosti

Akce je tentokrát pojata jako série mini takeoverů: za barem se vystřídají kavárníci a kavárnice z různých koutů České republiky. Třeba ti z Ambiente, doubleshotu, EMA espresso baru, Café Jen nebo brněnské kavárny Industra Coffee.

Pánové z onesip coffee poskytnou zázemí, technologii i zrnka kávy, pokud si kavárníci nepřivezou vlastní. Kromě lahodných kávových nápojů vám tu nabídnou i domácí sladkosti a jiné drobné pochutiny.

Kde a kdy?

Místo je jasné, vše se odehraje před vstupem do Fakultní nemocnice Motol. V případě nepříznivého počasí jděte po vůni kávy a hledejte v přilehlých vnitřních prostorách. Akce začíná už teď v pondělí 16. října a dalších sedm termínů je naplánováno až do poloviny listopadu. „Během akce bude naše kavárna v Haštalské normálně fungovat a z každé prodané kávy darujeme na sbírku dvě koruny,“ doplňuje Adam.

Sami už se na šálek voňavé kávy těšíme!

(Skvělou kávu pro dobrou věc si můžete vychutnat 16. 10. / 19. 10. / 26. 10. / 30. 10 / 2. 11. / 9. 11. / 13. 11. a 16. 11. ve Fakultní nemocnici Motol, vždy od 7:15 do 15:45.)

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.