Facebook

Kimči for girls from Grils

1922
13. listopadu 2018 Autor: Šárka Hamanová Foto: Bára Lundgren

Tohle kimči teď podávají v karlínském bistru Grils ke kuřatům pečeným na ohni. Zastavte se ochutnat, anebo si podle receptu od Karla Doležala vyrobte vlastní.

300 g soli
1 kg pekingského zelí, nakrouhaného
200 g mrkve
50 g jarní cibulky
100 g ředkve daikon
30 g zázvoru
12 g česneku
40 ml rýžového octa
25 ml rybí omáčky
20 ml omáčky kimči (koupíte v K-shopu v ulici V Celnici)
20 g krupicového cukru
40 ml srirachy

  1. Sůl rozpusťte v 5 litrech vody. Přidejte nakrouhané zelí a nechte ho několik hodin zkřehnout, nejlépe přes noc. Poté tekutinu sceďte a přidejte ostatní pokrájenou zeleninu.
  2. Z nastrouhaného zázvoru a prolisovaného česneku, octa, rybí a kimči omáčky, cukru a srirachy umíchejte pastu a promíchejte ji se zeleninou.
  3. Dejte do gastro nádoby, zavařovací sklenice nebo vysokého hrnce a zatižte menší nádobou s vodou, v domácích podmínkách třeba menší sklenicí, konzervou nebo kamenem. Při pokojové teplotě nechte týden až dva kvasit (pokud nemáte rýmu, doporučujeme odlehlé místo).
  4. Zkvašené kimči přesuňte do lednice a jezte, dokud je.

 

Každé 2 týdny jiná chuť!

V Grils obměňují chutě kuřat pečených na ohni. Vyzkoušet jste mohli Mexiko či Havaj, od 9. 11. je na řadě Korea. Zastavte se na rychlý oběd, kuře s sebou nebo servírovanou večeři! Rezervujte si místa na webu nebo na telefonu 731 631 835.

Ikonická jídla v Londýně

Načíst další článek...