300 g soli
1 kg pekingského zelí, nakrouhaného
200 g mrkve
50 g jarní cibulky
100 g ředkve daikon
30 g zázvoru
12 g česneku
40 ml rýžového octa
25 ml rybí omáčky
20 ml omáčky kimči (koupíte v K-shopu v ulici V Celnici)
20 g krupicového cukru
40 ml srirachy
- Sůl rozpusťte v 5 litrech vody. Přidejte nakrouhané zelí a nechte ho několik hodin zkřehnout, nejlépe přes noc. Poté tekutinu sceďte a přidejte ostatní pokrájenou zeleninu.
- Z nastrouhaného zázvoru a prolisovaného česneku, octa, rybí a kimči omáčky, cukru a srirachy umíchejte pastu a promíchejte ji se zeleninou.
- Dejte do gastro nádoby, zavařovací sklenice nebo vysokého hrnce a zatižte menší nádobou s vodou, v domácích podmínkách třeba menší sklenicí, konzervou nebo kamenem. Při pokojové teplotě nechte týden až dva kvasit (pokud nemáte rýmu, doporučujeme odlehlé místo).
- Zkvašené kimči přesuňte do lednice a jezte, dokud je.