Kremrole z Esky

26. března 2018
Foto: Jakub Dohnálek
„Tenhle recept mám ještě ze školních let,“ směje se cukrářka Ilona Tunková. Klasika zkrátka funguje!

Vařte jako profíci!

Naučte se vybrat a připravit maso, péct chleba, krájet nebo dochucovat. Zkušení odborníci vám předají spoustu cenných rad, osvědčených tipů i tajných triků.

Přihlašujte se tady.

Na 30 kremrolí

Bílkový krém

Bílky z 5 vajec vyšlehejte s 90 g cukru krupice na pevný sníh (pozor, nepřešlehejte!). Mezitím dejte vařit 100 ml vody se 180 g cukru, aby vznikl cukerný rozvar o teplotě 120 ºC. Pokud nemáte teploměr, namočte do rozvaru drátěné očko (snadno si vytvoříte z kousku drátku) – jestliže vám jdou vyfouknout řetězce bublin, máte hotovo. Druhá možnost: Použijte stejné množství bílků i cukru krupice a na vodní lázni vyšlehejte v pevný krém.

Článek jsme převzali z jarního čísla časopisu A* 2018, který si můžete dohledat a stáhnout na ambi.cz!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.