Kuchař módním návrhářem

3. července 2018
Foto: Jakub Dohnálek
U kuchařské zástěry je zásadní funkčnost a pohodlí. A mělo by na ní najít své místo vše, co kuchař denně potřebuje ke své práci. Šéfkuchař Café Savoy Michal Mlejnek si svou zástěru vymyslel sám, materiál a střih pak doladila módní návrhářka Kristina Netíková.

„Chtěl jsem vytvořit zástěru, u které by funkčnost převažovala nad designem. Spolu s Kristýnou se však podařilo skloubit obojí. Máme tak zástěry, které fungují i sluší, a navíc jsou jednotné pro všechny kuchaře,“ vysvětluje Michal Mlejnek, šéfkuchař Café Savoy.

Zástěra má zabudovanou chňapku, takže kuchaři už nemusí používat hadry, které mívali různě zavěšené za zástěrami. Tohle řešení je estetické a zároveň praktické – chňapku nikdy neztratíte. Předtím se vždycky našel kolega, který si ji půjčil a nevrátil.

Bez pinzety a tužky se kuchař neobejde. Ale kam je pořád dávat? Nová zástěra má proto speciální kapsu, která je určená přímo na ně.

Kapsa v přední části je pak na všechno možné – například na sešit s poznámkami z porady, ale podle kuchařů ze Savoye se tam prý vejde i citron…

Standardní zástěry často škrtí za krkem, proto má ta z Café Savoy kožené doplňky, které si může každý nastavit podle sebe. Jsou odepínatelné, a tak se zástěra taky dobře pere a udržuje.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.