Lokál Dlouhááá

13. srpna 2019

První a nejdelší Lokál – byl založen 2009, má 73 metrů, pivo se čepuje z 12 tanků a hostům je k dispozici 270 židlí. Po otevření vzbuzoval hodně emocí, interiér připadal hostům strohý. Na place tu mají pozice, které v jiných Lokálech nejsou k vidění – uvaděčka, jídlonoš, pivonoš a kasař.

První šéfkuchař Marek Janouch později předal kormidlo Liboru Baďurovi; manažerkou byla Šárka Sahajdáková (tehdy Hopová), která se v Dlouhé seznámila se svým budoucím manželem Oldřichem. Její nástupkyně Janě Stýblová si o pár let později vzala dalšího kuchaře z La Degustation – Dalibora Křivánka.

Ostatně příležitostí k seznámení je v tomhle Lokále víc než dost, a to nejen mezi personálem, ale i v případě hostů – díky přesazování mezi stoly, což je tu běžná praxe. Dlouhááá je opravdu dlouhá, a proto tady po večerní směně pořádají běžecké závody od předního výčepu k zadnímu, až se obrázky od Maxima Velčovského na obložení míhají... Partě v Dlouhé teď velí Luboš Dupák, který vystřídal Honzu Nývlta aka Harryho

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.