Facebook

Na místě bývalé Nomy otevře restaurace Barr

Autor: Martina Píšová Foto: Jesper Rais, Ditte Isager

Šéfkuchař René Redzepi se i s celým svým týmem stěhuje na okraj Kodaně. Za několik měsíců by měl otevřít Nomu 2.0. Na místě té původní mezitím otevírá podnik jeho přítel, restauratér Thorsten Schmidt. Na projektu se podílí i Redzepi. Co všechno společně vymysleli?

Restaurace Barr (ve staré norštině „ječmen“) otevře už 5. července. Nepřidá se do řady kodaňských restaurací, které se zaměřují na skandinávskou kuchyni – bude servírovat jídla z oblasti Severního moře.

O podobném projektu oba šéfkuchaři údajně diskutovali už dlouho. Chtěli restauraci s uvolněnou atmosférou, která nebude pouze pro Skandinávce. Barr by se měla inspirovat také kuchyněmi Německa, Beneluxu a Britských ostrovů. „Historie gastronomie v této oblasti mě vždycky fascinovala. Frikadeller (dánské masové kuličky), uzený losos nebo řízky jsou naprosté klasiky,“ říká nadšeně Schmidt.

„Předávání našeho starého domova dopadlo výborně, je z toho dokonalé spojení. Lepší partnerství jsem si nemohl přát a nedovedu si představit lepšího šéfkuchaře, který by měl v Kodani otevřít restauraci,“ pochvaluje si Redzepi. S Thorstenem Schmidtem se přátelí přes deset let.

Schmidt povede podnik s šedesáti místy v restauraci a třiceti na baru. V neděli budou v Barr servírovat speciální rodinné menu určené ke sdílení u jednoho stolu.

5 trendů ve sklenici

Načíst další článek...