Nejlepší bar světa roku 2017? V Londýně!

6. října 2017
Ve čtvrtek večer proběhlo slavností vyhlášení soutěže The World´s Best 50 Bars. Mezi prvními pěti nejlepšími se hned třikrát objevilo pulsující hlavní město britského království.

Barová scéna zažívá podobnou renesanci jako před lety ta kávová. Trendy udávají především světové metropole, jako je Londýn, New York či Singapur. Londýn s New Yorkem jsou láskou k mixologii a kvalitnímu alkoholu známy už desítky let, a proto k nejvyhledávanějším barům patří ty s historií. A Singapur v poslední době přetahuje zkušené lidi z obou velkoměst do svých moderních barů a restaurací. Výsledkem je sedmé místo pro bar Manhattan, který zároveň získal ocenění Nejlepší bar Asie.

Na šestém místě se objevil athénský podnik The Clumsies, který se inspiruje prohibiční Amerikou. O pět nejvyšších příček se utkal Londýn s New Yorkem. A vyhrál Londýn v poměru tři ku dvěma.

Amerika v Londýně

Paradoxem je, že nejlepší bar světa nese název American Bar. Gratulace přitom neputují jen do Spojeného království, ale taky na Slovensko, protože American Bar v ikonickém hotelu Savoy vede slovenský rodák Erik Lorincz. Hotelový bar, který je v provozu už od roku 1893, obdržel hned dvě ocenění, a to Nejlepší bar světa a Nejlepší bar Evropy. Po roční pauze se tak vrátil na vrchol.

Loňský vítěz The Dead Rabbit z New Yorku skončil až pátý. Pomyslnou stříbrnou medaili ukořistil londýnský hotelový bar Dandelyan at the Mondriand, který si z minulého ročníku odnesl ocenění Skokan roku. Třetí příčku i tentokrát obsadil hotelový bar The Nomad At The Nomad Hotel pro změnu v New Yorku. Polepšil si tak o pět míst, neboť loni byl osmý. Těsně pod stupni vítězů zůstal londýnský hotelový bar Connaught Bar.

Země mnoha koktejlů

Británie je zemí mnoho koktejlů. K nejslavnějším patří ty na bázi ginu. Vzpomeňte na Jamese Bonda a jeho martini nebo aktuálně na agenta Kingsmana.

Dostali jste akutní chuť na legendární gin & tonic, ale do Londýna momentálně nemáte cestu? Tenhle drink je skvěle vypilovaný i v pražské Esce. Používají totiž vlastní fermentovaný tonic, český gin Žufánek a na ozdobu farmářskou zeleninu a ovoce. Přesně podle světových trendů!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.