Nejlepší restaurací světa je Eleven Madison Park

6. dubna 2017
Foto: Francesco Tonelli
Eleven Madison Park, Osteria Francescana a El Celler de Can Roca. Takhle zní jména nejlepších restaurací světa!

V Melbourne ve středu vyhlásili nejlepší restaurace světa. Více než tisícovka mezinárodních lídrů v gastronomii složená z food kritiků, foodblogerů a šéfkuchařů se shodla, že nejlepším podnikem roku 2017 je restaurace Eleven Madison Park z New York City vedená šéfkuchařem Danielem Hummem. Američané se tak po 13 letech dostali opět na první místo.

View post on Instagram
 

Od roku 2013 se na prvních příčkách začal objevovat italský šéfkuchař Massimo Bottura a jeho Osteria Francescana, ta však byla letos sesazena z vedoucí pozice na druhé místo. Španělská gastronomie se od vzniku tohoto prestižního seznamu každoročně objevuje v první top trojce. Třetí místo si letos odnesli bratři Joan, Jordi a Josep Roca, kterým patří podnik El Celler de Can Roca.

View post on Instagram
 

Z žebříčku zmizela letos zavřená Noma (Dánsko), Test Kitchen (JAR), RyuGin (Tokyo), Faviken (Švédsko), Biko (Mexico City), Estela (NYC), Combal.Zero (Itálie), Schloss Schauenstein (Rakousko) a QuiQue Dacosta (Španělsko).

Na seznamu je nahradilo 9 nových podniků – Alain Ducasse Au Plaza Athenee (Paříž), Alleno Paris au Pavillon Ledonyen (Paříž), Cosme (NYC), Reale (Itálie), Brae (Austrálie), Den (Tokyo), L’Astrance (Paříž), Tegui (Buenos Aires) a Hof Van Cleve (Belgie).

Padesátku těch nejlepších si můžete prohlédnout tady!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.