Facebook

Panna cotta s malinami

308
24. srpna 2015 Autor: Simona Racková Foto: Johana Pošová

Panna cotta patří k patří v restauraci Pizza Nuova k nejoblíbenějším dezertům. Přemluvili jsme šéfkuchaře Aleše Karpíška, aby vám dal svůj osvědčený recept. Tady je.

Na panna cottu (10 porcí):

  • 1 l 33% šlehačky
  • 100 g vanilkového cukru
  • 3 ks plátkové želatiny
  • ½ vanilkového lusku

1. Do kastrolu dejte šlehačku, vanilkový cukr a vanilkový lusk. Pomalu prohřejte, ale nevařte.

2. Ve 100 ml studené vody rozpusťte želatinu a přidejte do teplé šlehačky. Přeceďte a zchlaďte. Průběžně míchejte, aby želatina neztuhla.

3. Nalijte do deseti menších misek a dejte zatuhnout do ledničky.

Na malinovou omáčku:

  • 200 g kompotovaných broskví
  • 80 g citronu
  • 10 g moučkového cukru
  • 350 g malin

Vše rozmixujte a přeceďte.

Jak servírovat?

Doprostřed talíře vlijte omáčku a na ni opatrně vyklopte panna cottu. Tip: Můžete vyzkoušet i další chuťové varianty, třeba s jinými druhy ovoce, s karamelem, čokoládou – nebo jen tak.

 

Jsem spojka mezi lesem a kuchyní

Načíst další článek...