Facebook

Psi v restauracích

449
1. listopadu 2018 Autor: Filip Trčka Ilustrátor: Patrik Antczak

Jak to zařídit, aby byli spokojeni nejen pejskaři, ale i ostatní hosté?

Trocha statistiky: V Česku jsou evidovány více než dva miliony psů, jen v Praze jich žije přes sto tisíc. To je nejvíc z celé Evropy. Jsme pejskařskou velmocí, o tom žádná!

A jak to je se psy v restauracích? Předpis zní jasně: Pes se smí pohybovat pouze v odbytové části, do zázemí nesmí žádné zvíře. Rozhodnutí, zda si je do podniku vůbec pustí, je však vždy na provozovateli.

V Ambiente jsme k čtyřnohým mazlíčkům přívětiví. Tam, kde to povoluje majitel objektu, jsou vítáni, máme pro ně misky s vodou a dostává se jim vřelé pozornosti. Z některých se dokonce stali opravdoví štamgasti. Často si vzpomenu na Kubu, pravidelného návštěvníka Kuželky, s jakou chutí vylízal misku plnou dvanáctistupňového mlíka do poslední kapky…

Někteří hosté jsou ale na přítomnost psů v restauraci velmi citliví. Je tedy důležité důsledně dodržovat určitá pravidla. Přestože zodpovědnost za zvíře nese majitel, měli bychom být ostražití. Psí pohled upřený k sousedově talíři, hafan pobíhající mezi stoly nebo jiné psí lumpárny bychom měli páníčkům taktně sdělit. A to hlavní – po každém kontaktu s chlupáčem si umýt ruce! Všichni pak budou spokojeni, budou se k nám vracet, a navíc – v komunitě pejskařů se o nás bude dobře mluvit…

Sůl, tuk, kyselost, žár

Načíst další článek...