Pult, nový podnik Ambiente, nabídne šest pečlivě ošetřených ležáků z jednoho vyčepu

14. září 2021
Foto: Vojtěch Tesárek
Šest perfektně čepovaných ležáků na jednom výčepu, prvotřídní technologie a zkušenosti mistrů výčepních. Dneškem se v pražské ulici V Celnici otevírá nový pivní podnik s názvem Pult. Kdo všechno se na něm podílí a čím je unikátní?

Špičkové technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u zrodu Lokálů. „Už dlouho se věnujeme čepování a máme za sebou kus práce. Vrátili jsme do hospod šnyt a dali výčepním zachlazenou vanu na půllitry. Nyní v inovacích pokračujeme a otevíráme hospodu, kde se bude čepovat šest českých ležáků najednou,“ popisuje Pult jeho spolumajitel, mistr výčepní Lukáš Svoboda.

Šestice piv na výčepu, kterou vybrala degustační rada, bude mít stejnou cenu, skladování, čepování i sklo, rozdíl bude pouze v chuti. Hosté tak mohou experimentovat a ochutnávat jedno po druhém, nebo se vracet ke své oblíbené značce. Piva se budou přibližně po roce obměňovat, v tuto chvíli Pult čepuje Prazdroj, Budvar, Libertas, Dva kohouty, Proud a Matušku. Ležáky doplní trojice častěji obměňovaných speciálů a lahve s neobvyklými pivními specialitami. K tomu Pult nabídne krájené sušené maso od Amasa, tatarák a další pochoutky vhodné k pivu.

Architekti a designéři ze studia Olgoj Chorchoj umístili do dlouhého úzkého prostoru výčep jako dominantu. „Chtěli jsme, aby výčepní, výdejní i ukazovací pult vynikl jako hlavní element, a to nejen estetický a designérský, ale především funkční,“ vysvětluje designér Michal Froněk. S kolegy Janem Krejčím a Janem Němečkem sáhli po materiálech vyzkoušených z výčepů v Lokálech – především po nerezu a křemenci. „Na rozdíl od tanků, které jsme dělali dřív, jsou tady, jak pracovně říkáme, ,prsa‘ – záhyby, za kterými jsou zastrčené jednotlivé sudy,“ dodává Michal Froněk. Podnik doplňují výrazné žlutozelené prvky grafické identity od Studia Najbrt.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.