Sekaná 11.

31. března 2023
Máte na duben plány, kam si zajdete pro kulinářské zážitky? Rádi vám prodloužíme seznam o nové podniky a pop-upy – a nabídneme také souhrn toho nejzajímavějšího, co se na gastro scéně odehrálo v uplynulých týdnech. Tady je další díl Sekané!

Do Tábora na nákup!

Znáte smíchovský Trikoloniál? Jestli máte tenhle lokální obchod s bistrem rádi, zajeďte si brzy do Tábora, kde otevírají druhou pobočku. Za masným pultem vás obslouží Vojta Kalášek, mistr sušení masa, kterému se dříve věnoval také v Našem mase. Na poličkách Trikoloniálu najdete lokální suroviny, naturální vína, řemeslná piva a cidery. V nabídce budou také polévky, sendviče a slané i sladké pečivo.

View post on Instagram
 

Kdo komu uvaří?

Co se pop-upů týče, v dubnu bude z čeho vybírat. První středu v měsíci, 5. dubna, chystají kreativní šéfkuchaři Ambiente další Zkoušku sirén v Umu! Tentokrát vám naservírují ukázku toho, na čem pracovali v průběhu března. Menu zatím neprozradili.

View post on Instagram
 

Na stejné adrese plánuje pop-up také projekt Kruh dining, a to 27. dubna. Místo konkrétního menu si můžete alespoň přečíst rozhovor se šéfkuchařem a zakladatelem Kruhu Petrem Bartošem. Dozvíte se, jak jeho pop-upy probíhají a co můžete očekávat od několikachodové konceptuální večeře.

View post on Instagram
 

12. dubna bude kuchyni v Ankali velit kuchařka Katka Jakusová. Možná si ji pamatujete z Esky, možná jste ochutnali její pizzu, kterou peče pod hlavičkou Slice slice baby. Na duben však upekla něco většího – pětichodovou večeři laděnou do chutí jara. Už máte lístky?

View post on Instagram
 

Když už je řeč o Esce, nemělo by vám uniknout, že i ta se na chvíli přesune do cizí kuchyně. 19. dubna vykouzlí brunch v brněnském podniku 4Pokoje – tak, jak ho mají rádi hosté v Karlíně. To už stojí za výlet, nemyslíte?

View post on Instagram
 

Brno? Ano!

Do Brna se vyplatí vypravit i tento víkend. Zítra tam startuje Natural Wine Fest – degustovat se bude nejen naturální víno. Program se rozběhne už dnes večer na "prepárty", za návštěvu stojí i vinný bar Kaple, kde se budou rozlévat mimo jiné i pálenky od Landcraftu. Po (ne)vinné sobotě se můžete spravit nedělním brunchem v Eggo bistru.

View post on Instagram
 

Velikonoční nálada v Myšákovi

Speciální brunch připravili na tuto neděli i v cukrárně Myšák. Šéfcukrář Lukáš Pohl a kreativní šéfkuchař František Skopec dali hlavy dohromady a sestavili šestichodové velikonoční menu, které si hosté užijí v druhém patře. Jarní hostinu zahájí sklenka francouzského crémantu, na závěr přijde jak jinak než sladká tečka. Poslední místa na vás čekají tady.

View post on Instagram
 

Jídlo nevychází z módy

Právě tak zní motto festivalu Restaurant Week, v rámci kterého můžete od 12. do 23. dubna vyrazit na tříchodové menu do jedné ze čtyřiadvaceti restaurací – a za jednotnou cenu objevovat různé koncepty i kuchyně. Koukněte na stránky a vyfiltrujte si to, na co máte zrovna chuť. Bude to Mexiko, Itálie, nebo zůstanete u české kuchyně?

View post on Instagram
 

K přečtení

K dobrému jídlu tradičně přidáváme pár tipů ke čtení. Na Czech Crunch vyšel zajímavý článek o Elišce Hromkové, nové šéfkuchařce pražského Alcronu. Jak se ze studentky architektury vyklube šéfka kuchyně pětihvězdičkového hotelu? Kdo se rád inspiruje v knihách, tomu se bude hodit výběr aktuálních bestsellerů nejen o vaření. Ať vám duben chutná!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.