Facebook

Co se dělo uplynulý týden v gastronomii?

65
24. března 2017 Autor: Martina Píšová Ilustrátor: Kateřina Kynclová

V Praze se nic neutají, náš oblíbenec Michal Bačák je ilustrátorem roku a v Lokále se stihnete naobědvat za 15 minut!

V Praze se nic neutají! Sotva se v připravované restauraci zaměřené na české hovězí a vepřové maso začalo testovat, rozběhla se šuškanda. Pokud chcete nahlédnout pod pokličky, ještě než Kantýna oficiálně otevře, sledujte Instagram stories zaměstnanců – z kuchyně je to třeba Vlasta Lacina, Honza Všetečka či Jana Bilíková, z placu Ondřej Štökl nebo Jakub Sikora. Anebo se podívejte na oficiální kantýnovský Instagram – už brzy se tam začne něco dít.

Porada po první testovací směně. #kantyna

A post shared by Kantýna (@restaurace_kantyna) on

Vyrazte na medvědy!

Začala sezona medvědího česneku. Myslete na to o víkendové procházce!

Anthony Bourdain dorazil na český Netflix

Cestovatelský pořad Anthonyho Bourdaina The Layover můžete nově sledovat na českém Netflixu. V seriálu testuje, co všechno se dá za 24 hodin sníst ve městě, které si vybere. Přesně takové akce si může dovolit jen Anthony Bourdain – ve dvou sériích se s ním podíváte třeba do Chicaga, Amsterdamu, Paříže nebo Toronta.

Sobotní specialitky v Momoichi

Restaurace Momoichi v Římské ulici v Praze přichází s mimořádnou sobotní nabídkou. Tento týden mají vejce Benedikt ve stylu Hokkaido, další sobotu 1. dubna budou servírovat žraločí steak v domácí smažené placce.

Michal Bačák je ilustrátor roku!

Ilustrátorem roku v soutěži Czech Grand Design se stal Michal Bačák – autor našeho záhlaví nebo třeba kreseb na pracovním portálu Zapoj se. Moc a moc gratulujeme!
V Düsseldorfu proběhl vinný veletrh ProWein

Rekordní účast, skoro 60 000 návštěvníků, měl letošní ročník vinného festivalu ProWein v Düsseldorfu. Své produkty na něm představilo 6 500 vinařů z celého světa.

Rychlovka v Dlouhééé

V Lokále Dlouhááá zavedli rychlovky pro ty, kteří spěchají. Jak to funguje? U pokladny vedle bufetu si vyberete jedno ze dvou jídel, objednáte, zaplatíte a usadíte se ke stolu s ubrusem. Obsluha vám pokrm donese a pak už je jenom na vás, jak rychle ho spořádáte.

Haló, pane Cuketko!

Foodbloger Cuketka už před dvěma týdny sliboval na Instagram stories recenzi chleba z Esky, tak jsme napnutí jako kšandy…

Jak světové restaurace tvoří menu?

Načíst další článek...