Facebook

Sekaná 14. týden

36
7. dubna 2017 Autor: Martina Píšová

Podívejte se s námi na výsledky žebříčku World’s 50 Best Restaurants, šéfkuchař Massimo Bottura vás provede svým rokem na pozici číslo jedna a zjistěte, do které restaurace nepouštějí děti.

Onesip má narozeniny!

Naše oblíbená kavárna onesip coffee má první narozeniny. 10. dubna je kluci oslaví pop-upem Tamarind Tree s makronky od Votre plaisir a brownies z čokolády Ajala. Barista Zdeněk Hýbl dorazí na oslavu rovnou z Londýna, kde bojuje v soutěži Coffee Masters pořádané v rámci londýnského kávového festivalu. Je první a jediný Čech, který se tam propracoval, a soutěžit bude v sedmi disciplínách. Držte mu palce! A všechno nejlepší!

Zakázali vstup dětem – a mají plno

Italská restaurace Caruso v Severní Karolíně zakázala vstup malým dětem, a kontroverzní krok jí téměř zdvojnásobil tržby. Někteří podnik kritizují, ale většina hostů –  včetně těch, kteří jsou sami rodiči – rozhodnutí vítá a těší se, že si jídlo užijí v klidu.

Votre plaisir odcházejí, a zase se vrátí!

Cukráři Votre plaisir jsou tento víkend naposledy na farmářských trzích na Kulaťáku. Pak se začnou soustředit na připravovanou novinku. Tak se u nich zastavte na něco dobrého a dejte jim e-mail, aby vám mohli napsat, co chystají, až nastane pravý čas.

Mezitím si můžete pochutnat na jejich velikonočním dortu z manga a kokosu. Do 10.4. si ho můžete objednat v Esce a Sisters.

Kuchařky bez domova si otevřely jídelnu

Organizace Jako doma otevřela na Smíchově veganskou jídelnu. Zaměstnává Kuchařky bez domova, tedy ženy se zkušeností s bezdomovectvím. Každý všední den připravují čerstvé menu a prostor slouží také jako kuchyně pro catering, který Kuchařky bez domova úspěšně provozují už několik let. O celém nápadu se dozvíte víc v rozhovoru pro DVTV.

Velikonoce v Našem mase

Řeznictví Naše maso bude mít během jarních svátků v nabídce telata, kůzlata, jehňata, kuřata s nádivkou a mazance z Café Savoy. Kůzlata dostanete jen přes pult, ostatní můžete objednávat bez front na e-shopu.

Žebříček World’s 50 Best Restaurants pro rok 2017 je venku!

Prestižní žebříček World’s 50 Best Restaurants ve středu vyhlásil padesátku nejlepších restaurací na světě. Vítězem pro rok 2017 je newyorský Eleven Madison Park šéfkuchaře Daniela Humma. Massimo Bottura a jeho Osteria Francescana klesli na druhé místo a na třetí příčce se umístili Roca Brothers s restaurací El Celler de Can Roca.

Jaký rok měl šéfkuchař nejlepší restaurace světa?

Loni byl podnik šéfkuchaře Masssima Bottury Osteria Francescana světová jednička. Jaké to je, když se najednou ocitnete úplně na špičce? Massimo Bottura svůj rok shrnul na serveru Fine Dining Lovers. Otevřeně popisuje své pocity a zážitky, počínaje bujarou oslavou, kterou musela ukončit policie, přes návrat do domovské Itálie až po získání čestného doktorátu na univerzitě v Bologni.

Jsme na sebe ostří

Načíst další článek...