11

Pošli to dál

×

Sekaná 21. týden

26. květen 2017

Slavíme osmé narozeniny pivovaru Matuška a chystáme další Nášup. Mezitím začal Grant Achatz na Kickstarteru vybírat peníze na barmanskou kuchařku a Alex Atala otevřel svou zatím největší restauraci Bio.

Všechno nejlepší!

Pivovar Matuška má 8. narozeniny. K oslavě v Krystalu se přidal i mistr světa v čepování piva Lukáš Svoboda. Ten měl na čepu připravenou Matuškovu Desítku a otevřela se také limitovaná edice Barrel-aged Imperial Stout 21%, která zrála pět měsíců v dřevěných sudech po irské whiskey Jameson.

Matuška slaví 8 let v Krystalu :-) na zdraví! #krystalbistro #matuska #craft #brewery #czechrepublic #praha

A post shared by Lukáš Svoboda (@lukas.svoboda1980) on

Grant Achatz potřebuje 50 000 dolarů

Svou novou barmanskou kuchařku The Aviary Cocktail Book totiž financuje přes Kickstarter. Přispět mu můžete i vy – za 5 000 dolarů nabízí Grant Achatz prohlídku podzemní palírny a za 2 500 celodenní barmanský kurz u Micaha Meltona přímo v baru The Aviary. Publikace slibuje od základů změnit způsob, jakým se ve světě připravují koktejly. A lidé jsou nadšení – cílovou částku už několikanásobně překonali a přispívají dál.

Entrée zdraví Esku

A Eska zdraví Entrée. Nejnovější Nášup se odehraje hned na dvou místech: v Praze 30. května a v Olomouci 13. června. Ten první se vyprodal během hodiny, do Olomouce ještě pár lístků zbývá. Můžete je koupit přes GoOut.

Punčochář je Zlatý kuchař

Ocenění Zlatý kuchař redakce revue Gastro&Hotel získal Jan Punčochář z restaurace Grand Cru, na druhé příčce se umístil Oldřich Sahajdák z La Degustation a na třetí Radek David z La Verandy. Šéfkuchař Esky Martin Štangl získal šesté místo a za objev roku prohlásila redakce Přemka Forejta z Entrée.

Naporcujte si krávu

Jak na to vám poradí Jason Yang ve skvělém videu od Bon Appétit. V osmnácti minutách rozbourá maso přesně tak, jak ho znáte od svého řezníka: sirloin steak, tenderloin steak, flank steak, filet mignon, New York strip steak. Řeznický kurz pro začátečníky.

Jídlo pro Boha

Zachytil ho fotograf Shoeb Faruquee z Bangladéše. Za svůj snímek získal nejvyšší ocenění v jediné soutěži pro fotografy jídla Pink Lady Photographer of the Year. Jak takové jídlo pro Boha vypadá a co vyfotili výherci v dalších kategoriích, si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Na stáži v Esce

Jirka z blogu Kitchen Story strávil víkend na stáži v Esce. Zařídila mu ji jeho manželka a spoluautorka blogu Marika jako dárek k třicetinám. Odcházel plný dojmů: „Je skvělé vidět tak krásně rozjetý stroj, kde každý přesně ví, co má dělat. Klobouk dolů před všemi, protože je to moc pěkná, ale náročná práce,“ řekl Jirka.

Jirka na stáži v @eska_karlin ❤️ @ambiente_restaurants

A post shared by Kitchen story (@blogkitchenstory) on

Alex Atala otevřel svou největší restauraci

Jmenuje se Bio a najdete ji v São Paulu. Dlouho očekávaná novinka má 140 míst k sezení a uvolněný koncept. „High-endové restaurace s vysokými cenami už tady jsou a budou existovat vždycky,“ prohlásil šéfkuchař. „Je přirozené, že se většina šéfkuchařů snaží o to, aby jejich jídlo bylo dostupné pro všechny vrstvy společnosti.“

#Eska #GrantAchatz #Matuska #sekana
26. květen 2017

Autor: Martina Píšová

Pošli to dál

Související články

33

Pošli to dál

×

Sekaná 13. týden

Kantýna otevírá v sobotu, mistr světa v čepování piva se chystá na tour po českých hospodách a John Vanhara rozjíždí rozvoz pizzy. Tady jsou novinky za tento týden. #kantyna #sekana