15

Pošli to dál

×

Sekaná 31. týden

04. srpen 2017

Ve které restauraci ukázkově pečují o zaměstnance? Jana Bilíková to právě zjišťuje. Osmahnout a zesklovatět? Známe devět technik zpracování cibule. A přidáme i dva netflixové tipy na druhou polovinu prázdnin.

Personálky jako v nebi

Kreativní šéfkuchařka Jana Bilíková je na stáži v dánské restauraci Kadeau. Ta je kromě michelinské hvězdy vyhlášená i prvotřídní péčí o zaměstnance. Sledujte Janiny Insta stories – takové personálky jste ještě neviděli!

Kdo je kdo

Na serveru Saveur představili tvrdé jádro týmu dánské restaurace Noma  – od generální manažerky Katherine Bont až po myče nádobí a spolumajitele Aliho Sonka. Jak dlouho jsou v Nomě? Jak se tam dostali? A co má na starost ředitel fermentace? Za úspěchem restaurace stojí její lidé a vy po přečtení pochopíte, proč se Noma řadí mezi světovou špičku.

Thank you for everything, #Mexico! We love you so much! #NomaMexico

A post shared by noma (@nomacph) on

Cibule na 9 způsobů

Zkaramelizovat, osmahnout, upéct, zesklovatět, uvařit, naložit  – díky úžasné infografice od Fine Dining Lovers se naučíte zpracovat cibuli devíti technikami.

Netflixová nálož

Netlix tento měsíc vydal hned dvě gastro novinky. První je dokument Theater of Life o životě Massima Bottury. Italského šéfkuchaře a majitele michelinské restaurace Osteria Francescana doprovází kamera na cestě k otevření polévkárny pro bezdomovce. Druhou novinkou je film Barbecue, který sleduje tradici grilování, táboráků a vaření na ohni v různých částech světa.

Sahajdák na Streamu

rozhovoru s Luďkem Staňkem prozrazuje šéfkuchař La Degustation Oldřich Sahajdák, jestli by chtěl druhou michelinskou hvězdu, jak je na tom česká kuchyně i proč zájemci o práci v jeho podniku první měsíc pracují zadarmo.

To jsme zvědaví!

Majitel londýnského Danedlyanu, oficiálně nejlepšího baru na světě, oznámil otevření vlastní restaurace. Spojil se se zajímavými lidmi z oboru: třeba s šéfkuchařem Dougem McMasterem z restaurace Silo nebo s Arielle Johnsonovou, která měla v restauraci Noma na starost výzkum. Nový podnik se bude jmenovat Cub.

THE FUTURE'S NERD! Doug is the best. I've been in awe of what he's been doing for years, and collaborating with him over the last few has only cemented that. Showing this photo to a pal, they commented that we look like a pair of lovable nerds. I definitely took it as a compliment! There's a real split right now between governmental support (what's equality? What climate change? 🤔) and public wishes, but economic pressures will always win, and with new innovations, garage projects and public buying power, the real control really lies with us (nerdistry ftw). We're not saving the world, but hopefully we can make it a happier place in any little way, and our new version of what a restaurant is, and can be, is our slice of nerd. We're excited to present a modern sustainability, a new view of a venue, and a return to food & drink being the same; Modern botany, a new, natural luxury and a renewed sustainability in one. And fuck yeah is it all delicious. The plan was to wrap up the successes and changes catalysed by White Lyan and make it weird again, and we're totally doing that. Stronger through collaboration, and I'm very excited to reveal the other wonderful folk making that happen very soon. #BabyILikeItRoar Please see @drinksinternational for deets!

A post shared by Ryan Chetiyawardana (@mrlyan) on

Dobrý skutek za 90 korun

HateFree Culture natočili video o projektu Oběd pro dalšího. V pražských a brněnských Lokálech mohou hosté koupit za 90 Kč Oběd pro dalšího a dát tak lidem v nouzi možnost zadarmo se dobře najíst.

V Grils se vloguje

Bistro s grilovanými kuřaty v Karlíně otevře až na podzim, na Facebooku ale můžete sledovat i dění před otevřením. Každý týden se tam objeví nové video a vy můžete vidět, co všechno je ještě potřeba zařídit a na čem se právě teď pracuje.

#Grils #JanaBilikova #Noma #OldrichSahajdak
04. srpen 2017

Autor: Martina Píšová

Pošli to dál

Související články

0

Pošli to dál

×

Freshness to the power of two

La Degustation Bohême Bourgeoise restaurant is about to change its menu. Even though fresh Czech ingredients are used to prepare the meals already now, the executive chef Oldřich Sahajdák would like to offer the guests even more freshly made meals as of September. #LaDegustation #OldrichSahajdak