Facebook

Sekaná 47. týden

203
22. listopadu 2018 Autor: Martina Píšová

Newyorský nudlový bar získal michelinskou hvězdu, a Momofuku Davida Changa to není. Albert Adrià otevřel v Londýně svou první cukrárnu a Dominique Ansel prozradil svůj patentovaný recept na cronuty. Na konec máme i jeden tip pod vánoční stromeček.

Michelinské nudle
Historicky první noodle bar oceněný michelinskou hvězdou najdete v New Yorku. A není to Momofuku Davida Changa. Jmenuje se JeJu Noodle Bar a zaměřuje se na korejskou kuchyni, která je v současné gastronomii dost na vzestupu. Za podnikem stojí šéfkuchař Douglas Kim, který sbíral zkušenosti v legendárních podnicí, jako je Per Se, Nobu nebo Brooklyn Fare.

View this post on Instagram

Send noods! 🍜 Photo by @barclid

A post shared by JeJu Noodle Bar (@jejunoodlebar) on

Jak na traviče studní v týmu
Místo nadšení šíří negativní vlny, které můžou spláchnout motivaci všech lidí okolo. Jeho specialitou jsou ironické poznámky a pomluvy, deptání kolegů, intriky, manipulace a postupný rozklad kolektivu. Jak rozpoznáte traviče studní a proč byste se s ním měli rychle rozloučit?

Albert Adrià otevřel v Londýně novou cukrárnu
Jeden z nejznámějších španělských cukrářů má první stálý podnik mimo svou rodnou zem. V centru Londýna na Regent Street teď najdete cukrárnu Cakes and Bubbles a její dezerty už zaplavily celý Instagram. V rozhovoru pro Eater Albert Adrià mluví o wow efektu v cukrářství, tenké hranici mezi sladkým a slaným a také o tom, jak obor změnily sociální sítě. Pokud se do Londýna náhodou zrovna chystáte, Lenka Požárová vám jako bonus sepsala seznam ikonických jídel, která musíte ochutnat.

Recept na cronuty prozrazen
Lidé na ně stojí několikahodinové fronty a na černém trhu je pak přeprodávají za desítky dolarů. Řeč je o cronutech, tedy o hybridu mezi croissantem a donutem. Autorem je cukrář Dominique Ansel a jeho patentovaný recept už se více či méně úspěšně pokoušel napodobit nejeden cukrář. Teď to budete moct zkusit i vy, a to v rámci 17dílného kurzu MasterClass. Mimochodem, českou „cronutárnu“ Oh Deer Bakery v Bělehradské ulici tento týden někdo vykradl, tak na jeden zajděte, uděláte jim radost.

Koktejlová kuchařka roku
Skvělý tip na dárek pro koktejlové nadšence letos zajistil Grant Achatz se svou The Aviary Cocktail Book. Obsahuje stovku receptů legendárního chicagského baru The Aviary, je plná nádherných fotografií, a autoři k ní dokonce nechali natočit video. No řekněte, která kuchařka to má? 

Den řezníků

Načíst další článek...