Facebook

Sekaná 49. týden

306
8. prosince 2017 Autor: Martina Píšová

Čím obdarovat pivaře, milovníky masa a kafaře? A jak to vypadá s Grils? Máme i novinky od Massima Bottury a něco na zahřátí v Lokále.

Bottura otevře další restauraci

V italské Florencii. Šušká se o tom, že by nový podnik měl vzniknout ve spolupráci s módní značkou Gucci, konkrétně v Gucci muzeu v Palazzo della Mercanzia. Zatím je to tajné, tak o tom nikomu neříkejte.

Slivovice Lokál

V Lokálech mají vlastní slivovici – ročník 2014. Zaměstnanci na ni společně sbírali švestky odrůdy Stanley a pak si ji nechali vypálit u Žufánka. Je silná, má 53 % alkoholu.

Kůlna jedničkou na Tripadvisoru

Reportéři magazínu Vice dostali na první místo v přehledu nejlepších londýnských restaurací na Tripadvisoru kůlnu jednoho ze svých redaktorů. Stačilo jim k tomu pár falešných hodnocení a na překážku nebyly ani fotky s pěnou na holení místo šlehačky.

Nedostatkové zboží

Kromě másla v posledním roce výrazně zdražila i vanilka. „Ještě loni jsme pěkný, velký vanilkový lusk kupovali za velkoobchodní cenu 30 až 40 Kč, teď se pohybujeme kolem 115 korun,“ říká Michal Hrubec z Votre plaisir. Za cenový skok může špatné počasí, které hlavně na Madagaskaru zničilo část plantáží. „Podíl na tom má i zvyšující se poptávka. Cukráři pracují s vanilkou stále častěji a to se projevuje i na ceně,“ dodává.

Grils už brzy!

Máme zkolaudováno! Od otevření nás dělí už jen několik provozních záležitostí, tak s námi prosím mějte ještě chvilku strpení. Děkujeme a těšíme se na vás!

Dost chutné dárky

Darujte zážitek, anebo třeba dobrý skutek. Vybrali jsme pro vás dárky, které rozradostní pivaře, milovníky masa i „kafaře“ s chutí zkoušet úplně nové věci.

Eater rozdává ceny

Šéfkuchař roku, nová restaurace roku a osobnosti z gastronomie, po kterých se příští rok vyplatí pokukovat. Každoroční ocenění redakce Eater jsou venku, prostudujte si je.

Kočovníci z Moravy

Načíst další článek...