Facebook

Sekaná 9. týden

357
1. března 2018 Autor: Martina Píšová

Mezinárodní asociace kulinářských profesionálů vyhlásila kuchařku roku. A pak si to raději rozmyslela. Noma 2.0 předčila očekávání a na chvilku se vrátil Čestr!

A kuchařkou roku se stává…
Nebo počkat, ono to je nakonec celé úplně jinak. Mezinárodní asociace kulinářských profesionálů ICAP vyhlásila kuchařskou knihou roku Six Seasons: A New Way With Vegetables. Pak si pár lidí všimlo, že mezi spoluautory je ředitelka této asociace Martha Holmberg. Asociace tedy ocenění stáhla. Co bude dál, zatím promýšlí, ale je možné, že tato kategorie letos bude bez vítěze.

Čestr v Kantýně
Už je to rok, co není Čestr. Bylo nám smutno – po perigordské omáčce, hranolkách i po buchtičkách s rumovou pěnou. Proto jsme na dva dny Čestr vrátili do Kantýny. Jaký byl Nášup?

A ještě jedna dobrá zpráva – rekonstrukce Státní opery už běží a jakmile skončí, začne se v Ambiente pracovat na novém Čestru…

Paní Hanka má zaděláno na zitřejší Nášup! ❤️ #kantyna

A post shared by Kantýna (@restaurace_kantyna) on

Jaká je nová Noma
16. února znovu otevřela jedna z nejlepších restaurací světa. Jaké je nové Redzepiho království na okraji Kodaně? Nejrychlejší a nejlevnější „letenkou na sever“ je Instagram. Co jsme tam našli, podrobně rozebíráme v článku. A tady se můžete podívat na video z Nomy 2.0.

Netflix tip
Seriál Davida Changa jsme už avizovali, teď si ho na Netflixu můžete konečně pustit. Zapomeňte na fine dining a kytičky na talíři. Ugly Delicious vás v osmi dílech provede světem tacos, barbecue a smaženého kuřete.

Recept na nejsložitější dezert světa
Dvacet surovin a padesát kroků přípravy. Nejsložitější dezert na světě, nazvaný Botrytis Cinerea, mají v anglické restauraci The Fat Duck. Šéfkuchař Heston Blumenthal byl tak hodný a prozradil recept. Plán na víkend je jasný!

Do lidí musíte investovat
Hraje ragby, chodí na střelnici, kamarádí se sportovci. Ale také žije pizzou. Alespoň tou Nuovou. V rozhovoru generální manažer Pizzy Nuova Marek Landsinger vzpomíná, jak ustál těžké začátky v restauraci, která má nejdražší nájem ze všech podniků Ambiente, a vysvětluje, proč se vyplácí investovat do lidí.

Den s šéfkuchařem Esky

Načíst další článek...