Večeře od řezníka

20. prosince 2017
Foto: Honza Zima
Co čekat? Několikachodovou hostinu plnou masa v těch nejrozmanitějších podobách. Řezníci Našeho masa vám naservírují oblíbenou klasiku, netradičně připravené podpultovky a přihodí i pár historek.

Děláte si chutě na předkrm, a mistr řezník před vás postaví jenom svíčku a kousky chleba. Rozpuštěný vosk osolí maldonskou solí, opepří a popřeje vám dobrou chuť. Svíčka je totiž jedlá. Naše maso ji vyrábí z hovězího loje, po zapálení a rozehřátí se lůj vytírá chlebem. Tímto netradičním předkrmem začíná řeznická jízda plná překvapení.

Největší tatarák, jaký kdy přistál na stůl

Bez syrového chodu by hostina nebyla kompletní. Na porci stařeného tataráku o velikosti dortu rozhodně nebudete sami, ale dostane se vrchovatě na každého. Hned po prvním soustu budete mít pocit, že tararák chutná trochu jinak, než jak jste zvyklí z pultu Našeho masa. Zdá se vám, že tu chuť znáte, ale nemůžete si vzpomenout...? Hlavu si budete lámat jen chvíli, mistr řezník vám tajnou ingredienci nakonec odhalí.

Pečené morkové kosti

Nejkontroverznější chod, na který budete ještě dlouho vzpomínat. V řeznictví Naše maso vyznávají zpracování masa „od čumáčku po ocásek“, a tak vám předloží i kostní morek. Kosti jsou rozříznuté a pečené podélně, takže si morek jednoduše namažete na opečený chléb. Nezapomeňte přidat pěknou porci petrželového salátu s šalotkou. Morek na topince s příjemně kyselým salátem vytvoří kombinaci, díky kterému vezmete tuhle nezvyklou surovinu na milost.

Tom a Jerry na talíři

Druhá polovina večeře je ve znamení steaků. Jako první vás čeká grilovaná vepřová plec z přeštického prasete, které řezníci říkají „Tom a Jerry“.Tenhle steak totiž vypadá jako vystřižený z animovaných filmů. Řez se skládá z různých svalů, a proto je maso šťavnaté a chuťově výrazné. Podávají ho tu s kousky jablka, čerstvě nastrouhaným křenem, kyselým zelím a okurkami.

Kdy, kde a jak?

Večeře od řezníka se podává v pondělí, úterý a ve středu za běžného provozu restaurace; začíná se v 19 hodin.

Vstupenky můžete koupit ZDE.

Cena večeře je 1000 Kč. Pití se platí zvlášť, ale pár panáčků slivovice Žufánek máte v ceně.

Hosty obsluhují na střídačku František Kšána, Michal Bureš a Radek Chaloupka. Kdo vás u večeře bude hostit, je překvapení.

Stůl, u kterého večeře probíhá, je přes den zavěšen pod stropem. Večer se spouští podobně jako vlajka na táboře.

Král na scénu – vysoký roštěnec z čestru

Vrchol večeře? Pomalu, v celku pečený kus vysokého roštěnce. Mistr řezník ho porcuje přímo před hosty, takže vám na talíř přijde právě takový kousek, jaký si poručíte. Vychutnat si ho můžete s výraznou hořčičnou omáčkou. Součástí příboru je speciální nůž, který používají řezníci Amasa.

Řeznický dezert

Pokud jste přesvědčeni, že v řeznictví není možné připravit plnohodnotný dezert, budete rychle vyvedeni z omylu. Pochutnáte si na pivní zmrzlině z jednochmelové dvanáctky Albrecht, která je posypaná křupavými uzenými škvarky. Troufalá kombinace, ale přece byste nečekali obyčejnou bábovku?

Stůl spuštěný ze stropu

Večeře od řezníka, to je hora masa, jak jinak. Celou hostinu však prokládají přílohy z čerstvé zeleniny a ovoce. Zapít to všechno můžete pivem Albrecht nebo vínem od českých vinařů. Páni řezníci si s vámi také rádi přiťuknou panákem hruškovice Žufánek na slehnutí.

Možná si říkáte – kde budeme sedět? Odpověď najdete přímo nad hlavou. Večeře je podávána u stolu, který za běžného provozu visí ze stropu. Teď se ale spustí na zem a vy tak budete moci hodovat přímo v řeznictví. A mezi sousty registrovat lehce závistivé pohledy ostatních návštěvníků...

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.