Vinné take away

26. srpna 2016
Foto: Jakub Dohnálek
Znáte to. Jdete z práce, ze školy, z tréninku nebo lovíte venku pokémony, a najednou dostanete chuť otevřít si doma lahev vína. Jenže kde ji koupit za rozumné peníze, zvlášť když oceníte radu odborníka? Přinášíme vám tipy na místa v Praze, kde můžete pořídit dobré víno za dobrou cenu a udělat si hezký večer doma nebo v parku.

Pokud vás zastihl trend přírodních, nesířených nebo macerovaných vín, utíkejte do Karlína! Veltlin nabízí širokou nabídku vín těchto stylů z celé Evropy i České republiky.

Jestliže máte rádi italská vína od tradičních přírodních malovinařů, musíte do Via del Vino shopu v Gurmet Pasáži Dlouhá.

Je libo slavné francouzské vinaře? Burgundsko? Skvělý výběr mají ve Slovanském domě ve vinotéce AD Vivum. Raději ryzlink? Právě na tuto odrůdu a na německá vína zaměřují ve vinotéce Weinort.

V případě, že holdujete spíš českým vínům (a tím myslím opravdu vína z Čech), pak vězte, že produkci nadějného progresivního vinařství Vinné sklepy Kutná Hora pořídíte v bistru Naturel v Myslíkově ulici.

Máte důvod k oslavě nebo potřebujete hodně osvěžit? Ideální volbou je prosecco, a na to se specializují obchody Prosekárna.

Pokud potřebujete k vínu zakousnout šunku nebo sýr, doporučuji zkusit La Bottega di Finestra, neboť mají skvělé italské delikatesy. Velmi kvalitní potraviny a víno najdete i v Dlouhé 14. Když si nevyberete tady, tak už fakt nikde.

Jestli je vám to jedno nebo jste úplně v lese, běžte za odborníky do Vinografu nebo Bokovky. S výběrem vám poradí sommelieři, navíc je s výhodou, že některá vína můžete před nákupem ochutnat.

Lahve z celé Evropy včetně slavného španělského vinařství Pesquera zakoupíte ve Winestore v OC Kunratice.

Potřebujete hlavně něco pitelného, případně se zásobujete na větší party? Pro tyhle účely dobře poslouží cenově dostupné bag-in-boxy Na břehu Rhôny. A na Kozím plácku už dlouho sídlí populární italský dovozce Markuzzi.

A pokud jste si oblíbili nějaké víno v restauracích Ambiente, pak možná oceníte, že všechny podniky nabízejí take away slevu 20 %. Na zdraví!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.