26

Pošli to dál

×

Zmrzlinové instagramy

11. srpen 2017

Čtyři prázdninové tipy na naši oblíbenou zmrzlinu na síti. Máme všechno: kopečky, točenou, nanuky i zmrzlinové drinky.

Zmrzlinář
Legendární zmrzlina 2AD od Hrivňáků je už druhým rokem v Praze, kousek od náměstí Míru. Zmrzlinář je zároveň jeden z nejkrásnějších Instagramů, které u nás můžete sledovat. Nabídku zmrzliny každý den obměňují a z poloviny se skládá ze sorbetů vhodných jak pro vegany, tak pro lidi s intolerancí laktózy.

Počasí nic moc, ale nevadí! Zmrzlinu si můžem užít i v kabátu. Maya to ví moc dobře. #zmrzlinar

A post shared by ZMRZLINÁŘ (@zmrzlinar.cz) on

Chin Chin Icecream
Oficiálně nejlepší zmrzlinové cookie sendviče mají v Londýně – rozhodly o tom The Times. Dejte follow jejich Instagramu a bookujte letenky!

Triko kafe & koloniál
Trikoloniál je malý sousedský podnik v ulici U Nikolajky na Smíchově. Kromě výběrové kávy si majitel Michal Burda hraje i s výrobou zmrzliny. Inspiraci čerpá z kuchařky The Perfect Scoop od Davida Lebovitze. Až budete mít cestu kolem, určitě se zastavte na jednu točenou.

Morava v Praze! Brněnská inspirace, znojemské meruňky, luhačovická keramika! #trikolonial

A post shared by Triko kafe & koloniál (@trikolonial) on

Nanuky Praha
Meloun s koprem, koňaková špička, krupicová kaše, povidla a mák. Nanuky s těmito příchutěmi nehledejte v hlavním městě – tahle Praha je v Brně. Přímo pod Špilberkem, u krásného klidného dvorku Pražákova paláce. Značku založila Klára Eliášová, původně historička architektury.

Onesip Cofee
Tenhle Instagram vlastně vůbec zmrzlinový není, ale nemohli jsme zapomenout na jeden ze zásadních drinků tohoto léta. First Kiss z Onesipu se skládá z kopečku vanilkové zmrzliny, espressa a rumu. Přijďte si pro svou první pusu!

Salt & Straw Ice Cream
Tuhle zmrzlinu můžete potkat v LA, San Franciscu nebo Portlandu. Tyler Malek se díky ní dokonce dostal mezi mladé talenty Forbesu 30 pod 30. Každá příchuť má svůj příběh, navíc se tu snaží vyhnout plýtvání surovinami.

#Instagram #nanuky #zmrzlina
11. srpen 2017

Autor: Martina Píšová

Pošli to dál

Související články