Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuKvěten v kuchyni: chřest, houby, jahodyStředoevropská kuchyně
SurovinyJahody nejsou plody a párují se s okurkou i rajčaty! Jak dobře je znáte?Kolik semínek má jedna jahoda a proč se neumývá pod tekoucí vodou? Ze které odrůdy se nejlépe vaří džem a co dalšího si …ReceptySurovinyKečup, kimchi, ovocné knedlíky! Co nabízí rebarbora?Proslavila se v dezertech, ale dokáže toho předvést mnohem víc! Pošlete rebarboru do koláče, nebo si z ní vyrobíte …Nadrobno z UMuMilujeme dobré masoStředoevropská kuchyněRyby a mořské plodyKe kořenům české kuchyně: Jak chutná kapr načerno a odkdy se ryba smaží v trojobalu?Jakou tradici mají sladkovodní ryby v naší kuchyni?SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice. caretcaret
SurovinyJahody nejsou plody a párují se s okurkou i rajčaty! Jak dobře je znáte?Kolik semínek má jedna jahoda a proč se neumývá pod tekoucí vodou? Ze které odrůdy se nejlépe vaří džem a co dalšího si …
ReceptySurovinyKečup, kimchi, ovocné knedlíky! Co nabízí rebarbora?Proslavila se v dezertech, ale dokáže toho předvést mnohem víc! Pošlete rebarboru do koláče, nebo si z ní vyrobíte …
Nadrobno z UMuMilujeme dobré masoStředoevropská kuchyněRyby a mořské plodyKe kořenům české kuchyně: Jak chutná kapr načerno a odkdy se ryba smaží v trojobalu?Jakou tradici mají sladkovodní ryby v naší kuchyni?
SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice.
SurovinySalát, zoodles nebo květy v těstíčku. Co v kuchyni dokáže cuketa?Jak s ní naložit chutně a kreativně – a spořádat ji i s květy? ReceptyLehké a rychlé jídlo: jarní brambory s labnehemRychlý recept bez masa, zato se spoustou chutí i textur. Milujeme dobré masoReceptyGrilováníSezona v režii šéfkuchařů: grilovaný chřest s hnědým máslemJeho chvilka slávy v kuchyni je jen krátká, tak ji nepropásněte! Už jste si dali grilovaný chřest U Kalendů? ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …Milujeme dobré masoRecepty s masemUzeninyNastrouhat a vyšlehat. Recept na krémový křen k Pražské šunceA kam pro plátky pravé Pražské šunky?ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně. caretcaret
SurovinySalát, zoodles nebo květy v těstíčku. Co v kuchyni dokáže cuketa?Jak s ní naložit chutně a kreativně – a spořádat ji i s květy?
ReceptyLehké a rychlé jídlo: jarní brambory s labnehemRychlý recept bez masa, zato se spoustou chutí i textur.
Milujeme dobré masoReceptyGrilováníSezona v režii šéfkuchařů: grilovaný chřest s hnědým máslemJeho chvilka slávy v kuchyni je jen krátká, tak ji nepropásněte! Už jste si dali grilovaný chřest U Kalendů?
ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …
Milujeme dobré masoRecepty s masemUzeninyNastrouhat a vyšlehat. Recept na krémový křen k Pražské šunceA kam pro plátky pravé Pražské šunky?
ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně.
Milujeme dobré masoTelecíZe života řezníkůČeské telecí zaslouží vrátit na talíř. Amaso vyzývá šéfkuchaře ke spolupráciAmaso našlo českého chovatele pro mléčné telecí. Jakou příležitost za tím vidí a proč se vyplatí podpořit tradici …Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemJemný a šťavnatý. Připravte si doma telecí hamburgerZnáte mléčné telecí? Vyzkoušejte, jak chutná z grilu!Milujeme dobré masoTelecíVaření s masemJemně a s citem. 7 způsobů, jak připravit telecí masoPoradíme, jak si vychutnat tohle báječné, jemné maso.Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemRecept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žábyJemnou chuť telecího masa zakápněte lanýžovým olejem, a začnou se dít divy!Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemVitello tonnato aneb telecí roastbeef s tuňákovou pastouRecept na předkrm z telecího masa podle kuchařů z italské restaurace Pasta Fresca.Milujeme dobré masoDrůbežVýlet na farmu Rašovice: Jak se tu žije kuřatům?Byli jsme se podívat na kuřecí farmě v Rašovicích, u hlavního dodavatele chystaného bistra Grils. Tady je reportáž.Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbežOblíbené jídlo od Kalendů: kuře Kyjev s bramborovou kaší a svěžím salátemRecept na kuře Kyjev podle kuchařů z restaurace U KalendůMilujeme dobré masoRecepty s masemDrůbež3 recepty na kuře na paprice: Vyzvali jsme šéfkuchaře z Bufetu, Esky a Kro kitchenJakou péči věnují kuchaři jídlu, které nás umí přenést zpátky do dětství? Tipy na paprikovou omáčku jsme našli v …caretcaret
Milujeme dobré masoTelecíZe života řezníkůČeské telecí zaslouží vrátit na talíř. Amaso vyzývá šéfkuchaře ke spolupráciAmaso našlo českého chovatele pro mléčné telecí. Jakou příležitost za tím vidí a proč se vyplatí podpořit tradici …
Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemJemný a šťavnatý. Připravte si doma telecí hamburgerZnáte mléčné telecí? Vyzkoušejte, jak chutná z grilu!
Milujeme dobré masoTelecíVaření s masemJemně a s citem. 7 způsobů, jak připravit telecí masoPoradíme, jak si vychutnat tohle báječné, jemné maso.
Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemRecept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žábyJemnou chuť telecího masa zakápněte lanýžovým olejem, a začnou se dít divy!
Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemVitello tonnato aneb telecí roastbeef s tuňákovou pastouRecept na předkrm z telecího masa podle kuchařů z italské restaurace Pasta Fresca.
Milujeme dobré masoDrůbežVýlet na farmu Rašovice: Jak se tu žije kuřatům?Byli jsme se podívat na kuřecí farmě v Rašovicích, u hlavního dodavatele chystaného bistra Grils. Tady je reportáž.
Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbežOblíbené jídlo od Kalendů: kuře Kyjev s bramborovou kaší a svěžím salátemRecept na kuře Kyjev podle kuchařů z restaurace U Kalendů
Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbež3 recepty na kuře na paprice: Vyzvali jsme šéfkuchaře z Bufetu, Esky a Kro kitchenJakou péči věnují kuchaři jídlu, které nás umí přenést zpátky do dětství? Tipy na paprikovou omáčku jsme našli v …
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Čas medvědího česneku právě přichází! Kdy a kde ho ulovit? SurovinyBylina týdne: česnáček. Sluší mu sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem! SurovinyZ lesa na talíř. Které byliny radí sbírat šéfkuchaři?Další porce tipů, jak na menu zařadit divoké (jarní) rostliny. Uvařte si závitky z javorových listů, bukové zelí nebo …SurovinyDivoké jarní byliny v kuchyni. Takhle s nimi nakládá sběrač Tomáš ReisingerPro které bylinky se v následujících týdnech vypravit do přírody a co si z nich uvařit? Poradil nám šéfkuchař Tomáš …caretcaret
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Čas medvědího česneku právě přichází! Kdy a kde ho ulovit?
SurovinyBylina týdne: česnáček. Sluší mu sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem!
SurovinyZ lesa na talíř. Které byliny radí sbírat šéfkuchaři?Další porce tipů, jak na menu zařadit divoké (jarní) rostliny. Uvařte si závitky z javorových listů, bukové zelí nebo …
SurovinyDivoké jarní byliny v kuchyni. Takhle s nimi nakládá sběrač Tomáš ReisingerPro které bylinky se v následujících týdnech vypravit do přírody a co si z nich uvařit? Poradil nám šéfkuchař Tomáš …
NNVzděláváme seKe kořenům české kuchyně: O zelenině a spojenectví mezi gastronomií a zemědělstvímReportáž z akce Ke kořenům, která vzdělává profesionály o surovinách a řemesle, o tradici české kuchyně a její návaznosti na zemědělství. PPO čepování pivaPřála bych ten skvělý pocit zažít každému. Magda Hoppová o Zlaté pípěMagda Hoppová z pivního baru Pult se s námi podělila o své zážitky ze Zlaté pípy. Jak probíhaly oslavy a co si plánuje pořídit za výhru? MMVepřovéGrilováníGrilování vepřového masa: průvodce šťavnatými steaky a žebírkyJak na vepřové maso, aby bylo šťavnaté, křupavé a plné chuti? Objevte grilovací tipy v druhém díle našeho seriálu. NNCo se děje v gastruVzděláváme seMAD Symposium 2025: O čem se mluvilo a čím se inspirovat?Jak dělat věci, které přetrvají? MAD Symposia 2025 se zúčastnila i kreativní šéfkuchařka Jana Jelič. Pro inspiraciTeorie, tipy a trikyRodinný oběd na stole: servírování krok za krokemKdo nabírá polévku jako první? A jak poskládat příbory? Sepsali jsme pro vás jednoduché tipy, jak si v klidu užít rodinné stolování. NNVzděláváme seV Česku vzniká obor agrogastronomie. Čemu se věnuje?Čím konkrétně se zabývá obor agrogastronomie a koho oslovuje? Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru vypráví, jak to celé bylo. Práce v gastruPauza pro kuchyň i servis: Nutnost nebo benefit pro zaměstnance?Odpolední pauza pro kuchyň a servis jako nový HR benefit v gastronomii. Jak funguje v restauraci U Kalendů?
NNVzděláváme seKe kořenům české kuchyně: O zelenině a spojenectví mezi gastronomií a zemědělstvímReportáž z akce Ke kořenům, která vzdělává profesionály o surovinách a řemesle, o tradici české kuchyně a její návaznosti na zemědělství.
PPO čepování pivaPřála bych ten skvělý pocit zažít každému. Magda Hoppová o Zlaté pípěMagda Hoppová z pivního baru Pult se s námi podělila o své zážitky ze Zlaté pípy. Jak probíhaly oslavy a co si plánuje pořídit za výhru?
MMVepřovéGrilováníGrilování vepřového masa: průvodce šťavnatými steaky a žebírkyJak na vepřové maso, aby bylo šťavnaté, křupavé a plné chuti? Objevte grilovací tipy v druhém díle našeho seriálu.
NNCo se děje v gastruVzděláváme seMAD Symposium 2025: O čem se mluvilo a čím se inspirovat?Jak dělat věci, které přetrvají? MAD Symposia 2025 se zúčastnila i kreativní šéfkuchařka Jana Jelič.
Pro inspiraciTeorie, tipy a trikyRodinný oběd na stole: servírování krok za krokemKdo nabírá polévku jako první? A jak poskládat příbory? Sepsali jsme pro vás jednoduché tipy, jak si v klidu užít rodinné stolování.
NNVzděláváme seV Česku vzniká obor agrogastronomie. Čemu se věnuje?Čím konkrétně se zabývá obor agrogastronomie a koho oslovuje?
Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru vypráví, jak to celé bylo.
Práce v gastruPauza pro kuchyň i servis: Nutnost nebo benefit pro zaměstnance?Odpolední pauza pro kuchyň a servis jako nový HR benefit v gastronomii. Jak funguje v restauraci U Kalendů?