Fulltext: (425)

9

Pošli to dál

×

Čokoláda z pokoje pro služky

Začínali jako samouci v brněnském bytě, za necelé dva roky se jejich čokoláda dostala až do Paříže a na druhý stupínek v soutěži European Bar Semi Final. Jak to čokolatiéři Silvia a Filip Teplí dokázali? #ajala #cokolada

22

Pošli to dál

×

Sekaná 11. týden

Kdo je nový barista roku, která restaurace získala tisíc rezervací za 24 hodin a co dělá René Redzepi v Mexiku?

59

Pošli to dál

×

Ze zahrady na talíř

Kde je budoucnost gastronomie? Blízko, co nejblíž! Stále víc restaurací totiž sází na hyperlokálnost. Co přesně se tím myslí – a jak na to šli v australské Brae, kde byla Jana Bilíková teď v zimě na stáži? #Brae #JanaBilikova #pracesnu

104

Pošli to dál

×

5 hospodských her

Znáte to: sedíte se známými v hospodě a zábava vázne… Pak někdo pronese spásné „Dáme Macháčka“. A hned je živo! Jaké další hry se hodí (nejen) do hospody? #hry #Lokaly #pivo

47

Pošli to dál

×

12 trendů roku 2017

A je tu nový rok! Co všechno si v něm budete vychutnávat? Něco nového, něco známého a něco oranžového. A taky se nejspíš zbavíte pár předsudků. #trendy2017

22

Pošli to dál

×

Víno od mamuta

Už jste pili víno s klem? A co na té etiketě vlastně dělá? O jejím vzniku i o vínech pana Nepraše jsme si povídali s Bokovkářem Alešem Najbrtem. #AlesNajbrt #Bokovka

319

Pošli to dál

×

Kuchař a řezník v jednom

Zrání, staření, mramorování, bourání… To všechno má na starost Vlasta Lacina, jeden ze zakladatelů Amasa. Jak se mu daří dodávat do restaurací kvalitní české maso a co všechno to obnáší, čtěte v našem rozhovoru. #Amaso #hovezi #VlastaLacina

10

Pošli to dál

×

Na léto!

Čím si důstojně připít během letních večerů? Sommelier hlasuje pro dobře vychlazený Sauvignon. Proč právě pro něj? #Sauvignon #vino

48

Pošli to dál

×

Sýry jako bokovka

Když popíjíte víno, brzy dostanete chuť i na něco k zakousnutí. Co takhle kousek dobře vybraného sýra? Tady je úvod do sýrologie (včetně vinného párování) v podání Lindy Piaskowské, sommelierky Bokovky. #Bokovka #syry

36

Pošli to dál

×

Můžu to jíst rukama?

Kdy je nejen možné, ale i naprosto žádoucí svobodně odložit příbor a pustit se do jídla „jen tak“? Probírali jsme to s odbornicí na etiketu. #etiketa

3

Pošli to dál

×

Jíst Brno

Kde si tu dáte skvělou snídani, vydatný (nebo naopak sympaticky lehký) oběd a kde si užívat třeba až do rána? Prošli jsme řadu podniků, všechny jsme pro vás důkladně & zodpovědně otestovali – a teď vám předkládáme výběr, který nám schválili i ti nejvybíravější brněnští mlsouni. #Brno #cestovani #UCaipla

144

Pošli to dál

×

České wagyu

V Amase bourali první vlastní kus tohoto mimořádného hovězího. „Je to volek starý 36 měsíců. Rodinná farma Krontorádových založila chov plemene wagyu speciálně pro nás,“ říká Vlasta Lacina. Kde můžete tuhle delikatesu ochutnat? #Amaso #NaseMaso #VlastaLacina #wagyu

232

Pošli to dál

×

Pijí ženy pivo?

„Ženy vždycky přitahovalo mužské prostředí a v hospodách byly dříve běžnou součástí dění. Bavily hosty a sem tam si něco přivydělaly – ne úplně decentní formou, což se přestalo líbit manželkám těch mužů… Ženy tak postupně z hospod vymizely,“ předkládá svou teorii výčepní Lukáš Svoboda. Jak je tomu dnes? Chodí už zase ženy na pivo?  #Lokaly #pivnikultura #pivo

34

Pošli to dál

×

Pohádka o mocném foodbloggerovi?

Lidí, kteří píší o restauracích, a často si neberou servítky, je dnes díky sociálním sítím mnohem víc než ještě před pár lety. Šťavnatá kritika dokáže vyvolat patřičně ohnivé reakce – jaký je ale skutečný vliv foodbloggerů a spol.? #foodbloggeri #trendy2016