Jaké maso pořídit na gril, abyste potěšili celou rodinu

14. června 2023
Jaké maso pořídit na grilovačku, aby si na své přišli milovníci výrazných chutí, libového masa i luxusních specialit?

Vysoký roštěnec, pupek či květová špička pro tatínky

Poptávku po „pořádné flákotě“ stoprocentně uspokojí vysoký roštěnec. Má kost, výrazné mramorování tukem a uprostřed svalu masové oko – je to prostě král steaků. Chcete vyzkoušet něco neotřelého? Sáhněte po květové špičce, která má tukové krytí a intenzivní chuť – ne nadarmo je tohle maso nejoblíbenější v Brasileiru při churrascu, kde ji dostanete coby picanhu. Partie pupku –zrcátko a bryndáček – jsou známější, a není se čemu divit. Skvěle chutnají ugrilované v celku a nakrájené přes vlákno na proužky.

Vařte jako profíci!

Naučte se vybrat a připravit maso, péct chleba, krájet nebo dochucovat. Zkušení odborníci vám předají spoustu cenných rad, osvědčených tipů i tajných triků.

Přihlašujte se tady.

Kotleta z přeštíka pro milovníky vepřového

Přeštická kotleta není žádná „sušinka“, ale pěkně šťavnatý kus masa! Porcuje se na vysoké plátky, které v kombinaci s tukem přeštických prasat zajistí, že bude kotleta plná šťávy a chuti. Před grilováním ji můžete u kosti malinko naříznout, aby se maso propeklo rovnoměrně. Nemáte chuť na tukový okraj? Nevadí, klidně ho odřízněte, ale zásadně až po grilování, jinak se zbytečně ochudíte o šťavnatost.

Svíčková pro maminky

Řezníci říkají svíčkové „steak pro princezny“. Tohle dokonale libové maso mají totiž v oblibě hlavně ženy. Svíčková na grilu je rozhodně sázka na jistotu.

Burger a salsiccia pro děti

Existuje dítě, které nemiluje hamburgery? A mohli bychom ho vidět? Poradíme vám, jak maso na burger namíchatumlít i ugrilovat. Pokud chcete ušetřit čas, můžete si koupit už umletý hamburger v řeznictví Naše maso. Na výběr máte hned několik variant – klasickýstařený a wagyu. Stačí ho ugrilovat a dochutit podle našeho návodu. A salsicccia představuje rychlé, šťavnaté a lahodné řešení, které chutná snad úplně všem.

Wagyu pro fajnšmekry

Pozor, na scénu přichází legenda! Wagyu od rodiny Krontorádových ze Sloupnice je bohatě mramorované tukem, který dodává masu šťavnatost, chuťovou výraznost a křehkost. Zkuste některou ze steakových partií, případně i namletý hamburger. 

Zajistěte si vstup na univerzitu grilování!

Tipy od šéfkuchařů, perfektně ugrilované steaky, nápadité omáčky i přílohy! To vše váš naučí šéfkuchaři a řezníci z Ambiente v pražském centru UmVyberte si kurz, který z váš udělá vyhlášeného hostitele!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.