Zamilovaný den v Praze: Jak si letos užít svátek svatého Valentýna?

6. února 2024
Autor:
I když v tomto roce vychází svátek všech zamilovaných na středu, máme pro vás návod, jak si ho ve dvou užít od rána do noci. Servírujeme s láskou připravené menu, ve kterém je kousek od každého – sladké, slané, maso, víno i pivo. Tak si to užijte!

9:00 Začněte sladkou snídaní

Věříte, že ráno dělá den? Pak ho odstartujte bohatou snídaní. Zajděte si do prvorepublikové cukrárny Myšák a vyzkoušejte třeba vejce do skla sypané pažitkou a praženými mandlemi, plněný croissant, anebo místní legendární buchtičky se šodó.

View post on Instagram
 

11:30 Dopolední káva i brunch

Pro dopolední kávu popojděte kousek dál, přes most až na Újezd do Café Savoy. Během dne to tu hučí jako ve vídeňské kavárně, tak si užijte atmosféru s dobrou kávou v jedné ruce a něčím sladkým v té druhé. Nebo sem zavítáte spíš na pomalý brunch? Zkuste snídani Savoy – omeleta se sýrem Gruyère, šunkový chlebíček, ořechová bábovka, pečivo, máslo, pomerančová šťáva a cappuccino.

13:00 Vydatný, ale rychlý oběd

Po snídani si naplánujte krátkou (nebo delší) procházku, aby vám vyhládlo a měli jste místo na další hodování. V centru Prahy si dopřejte pořádný kus dobrého masa. Vyhlášené carpaccio nebo tatarák si objednejte v Kantýně, pokud holdujete spíš burgerům, skočte si do Našeho masa. 

View post on Instagram
 

16:00 Sladká tečka

Po obědě to chce něco sladkého. Vydejte se od centra podél vody směrem k Podolí. Tady, přímo u náplavky, najdete restauraci s pekárnou U Kalendů. Tentokrát vás ale pošleme hlavně do pekárny, pečou tam totiž výtečné koláče, croissanty, danishe, ořechové šneky a spoustu dalších dobrot. 

19:00 Na romantickou večeři

Zlatým hřebem celého dne je samozřejmě večeře. A romantická večeře ve dvou sižádá něco speciálního! Vychutnejte si degustační menu v michelinské restauraci La Degustation, kde v kuchyni kouzlí tým Oldřicha Sahajdáka. V karlínské restauraci Štangl vás zase parta Martina Štangla přesvědčí, že degustační menu může být sestavené z důvěrně známých surovin, a přece pojaté velmi netradičně.

View post on Instagram
 

Máte chuť na maso? Pokud toužíte užít si večer v rytmech samby s osvěžujícím drinkem a nekonečným přísunem grilovaného masa a mořských plodů, udělejte si rezervaci v Brasileiru – na výběr máte hned ze dvou podniků: U Zelené žáby a ve Slovanském domě. 

Jestliže máte chuť spíš na české kuchyni, zajděte do restaurace Čestr. Tady vás čeká současná tuzemská kuchyně v podání nové generace kuchařů. Těšte se na skvěle připravené partie z jalovic a volků z čestru, ať už jsou grilované na dřevěném uhlí, nebo dlouze pečené v sauně. Zkuste třeba steak s vyhlášenou perigordskou omáčkou. A nezapomeňte na dezert!

22:00 Na skleničku 

Pokud byste teď ocenili něco malého na slehnutí, zavítejte do některého z Lokálů a otestujte místní hruškovici. Vytvořili ji tady podle vlastní receptury, s důrazem na dobrou pitelnost. Vyvíjeli a ochutnávali ji téměř rok a proběhly i slepé degustace, jen aby měli jistotu, že pro své hosty vyberou to nejlepší. Jestli se to povedlo, už musíte posoudit sami.

V Lokálech jsou pochopitelně zásobeni i pečlivě ošetřeným pivem – a pokud zatoužíte po něčem speciálním, zamiřte do pivního baru Pult a nechte si doporučit to pravé pro vás. Raději byste večer zakončili sklenkou dobrého vína? Není romantičtějšího místa než vinárna Bokovka, která přímo vybízí ke schůzce ve dvou.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.