Ambi tour: Pánská jízda

14. září 2020
Kde se dobře najíst, kde si dát pivo a co všechno mezitím zažít?

Hned z nádraží do Kantýny

Pokud jste přijeli vlakem, dobře jste udělali. Z Hlavního nádraží to totiž máte jen kousek do Kantýny, což je vaše první pražská zastávka. Pro začátek si dejte šnyt a poctivý domácí chlebíček, ale pokud máte po cestě větší než malý hlad, jistí to maso – doporučujeme třeba vyhlášené carpaccio. 

Rozchod na nákupy

Je nám jasné, že nehodláte strávit půl dne shoppingem, ale když už půjdete kolem, můžete nahlédnout do obchodů Freshlabels (Jindřišská 15) a Queens (Jindřišská 16). Nejspíš na první pohled vyhodnotíte, která nabídka víc sedí k vašemu stylu a založení, a možná nakonec zjistíte, že není špatný nápad pořídit si na pražskou tour třeba nové boty. Spoustu jich mají i ve Footshopu kousek odtud, Na Příkopě 20. 

Každou výpravu je třeba náležitě zdokumentovat. Jasně, máte s sebou mobily, ale úplně jinou zábavu si užijete s jednorázovým foťákem. Pořídíte ho ve Foto Škoda ve Vodičkově ulici. Asi s ním budete v dnešní době trochu budit pozornost, ale vadí to snad někomu?

Kafe v Myšákovi a oběd v Bílé kuželce

V podstatě hned vedle máte proslulou kavárnu Myšák – ideální místo na kafe a dort. Pasáží Světozor pokračujte přes velice příjemnou Františkánskou zahradu, kde se dá případně posedět na lavičce se zmrzlinou, a za chvilku jste na Národní třídě. Projdete kolem Národního divadla a u řeky odbočíte na novou pěší zónu na Smetanově nábřeží. Je tu i dost zajímavý designový obchod SmetanaQ – v první patře je sdílený showroom patnácti designérů, kteří tu mají ateliér, a ve druhém galerie.

Z takové nálože umění člověku vyhládne, takže to vezměte přes Karlův most do Lokálu U Bílé kuželky a dejte si pořádný oběd. Nejlepší je sednout si ven a pozorovat okolní cvrkot. Po jídle si naordinujte pohodovou procházku po Kampě s cílem v Museu Kampa. Jak asi víte, zaměřuje se hlavně na současné umění, a navíc máte z horního patra pěkný výhled na kus města.

Brasileiro, nebo pizza? A pivo, nebo spíš víno?

Otázky, samé otázky! Každopádně už pomalu nastává čas vrátit se na Staré Město. Přejděte přes Mánesův most, a pár minut jste na Staroměstském náměstí. Tady vás čeká strategická porada, jestli na večeři zamířit do Brasileira Slovanský dům, nebo spíš do Pizzy Nuova. Obojí odsud máte kousek, takže záleží čistě na vašich preferencích, jestli to dneska vidíte spíš na zodpovědné ochutnávání nejrůznějších druhů masa, anebo na italskou degustaci. Jen tu strategickou poradu doporučujeme udělat raději s předstihem a rezervovat si stůl pár dní předem, zvlášť pokud je vás víc.

A co teď? Noc je ještě mladá, takže se podle momentální nálady přesuňte buď do Bokovky na víno, anebo na pivo – do Lokálu Dlouhááá to máte blíž a taky je to už skoro kultovní záležitost, ale v karlínském pivovaru Dva kohouti zase čepují vlastní pivo, a navíc můžete posedět venku, na dvorku. Tak na zdraví – a na další výpravy!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.