![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fuploads.mangoweb.org%2Fshared-prod%2Fjidloaradost.ambi.cz%2Fuploads%2F2017%2F03%2Fcestr_balime_to-6675.jpg&w=3840&q=65)
Čestr znamenal pro Ambiente průlom – díky němu tehdejší šéfkuchař a dnešní šéf Amasa Vlasta Lacina a jeho tým znovuobjevili suché zrání masa a pustili se do spolupráce s chovateli českého strakatého skotu i přeštických vepřů.
Za těch šest let si Čestr našel spoustu spokojených stálých hostů – v prosinci loňského roku získal titul Restaurace roku. Na poslední týden existence Čestru připravil šéfkuchař Pavel Straka menu sestavené z největších hitů. Patří k nim třeba hranolky nebo bramborová kaše – objednávek na tyhle přílohy v nezaměnitelném měděném rendlíku přišlo od roku 2011 víc než sto tisíc.
Nejčastěji si hosté dávali tříchodové menu s tatarákem Čestr a steakem z velkého ořechu, případně ze svíčkové a s omáčkou Ambiente.
Posledním vydaným jídlem v Čestru byly ikonické dukátové buchtičky s vanilkovým krémem a rumovou pěnou. Shodou okolností je připravila paní Hana, která je po Tomášovi Karpíškovi v Ambiente služebně nejdéle: krásných 21 let!
#Cestr #podniky #VlastaLacina #PavelStraka
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.