Co snídá František Kšána?

6. února 2018
Autor:
Foto: Honza Zima
Na čem si po ránu pochutnává František Kšána z Našeho masa a kterou osobnost by rád pozval na snídani? Tady je další díl našeho seriálu.

Jak vypadá tvoje ideální snídaně?
Ideální snídani mívám ve dny, kdy se můžu dobře vyspat a nemusím do práce. To se pak klidně i lehce přecpu. Mám rád vajíčka, šunku nebo dobrý párek – baví mě ochutnávat výrobky jiných řezníků. Moje žena maso nejí, ale vaří strašně dobré a zdravé věci, hlavně pohanku nebo čočku se zeleninou. Chutná mi to, i když si přece jenom raději dám ten párek. Manželka mi ovšem zeleninu propašuje snad do všeho, což je jen dobře. K snídani piju kafe s mlékem a trochou cukru a vodu. Když se najde džus, je to fajn. Doma taky hodně pijeme čaj z bylin, které nasbírala moje žena.

Nakolik se tvoje snídaně liší, když máš volno, a když jdeš do práce?
Zase tolik ne, protože v Našem mase snídáme to, co máme rádi. Na stole je vždycky čerstvý chleba, máslo a kombinace zeleniny a masa.

A co si dopřeješ třeba v neděli?
Snídám to, co je zrovna v lednici – vždycky tam je nějaký dobrý sýr, kvalitní šunka, máslo, domácí vajíčka. Na závěr si s chutí dám bílý jogurt s trochou džemu.

Co by sis po ránu fakt nedal?
Sním všechno. Nejvíc bych si pochutnal nejspíš ve Francii, protože tam si dávají od každého něco. Anglická snídaně je taky hodně různorodá, ale na mě už moc těžká. Když si ji přece jenom dopřeju, tak s větší porcí fazolí.

Oblíbené místo na snídani?
Párkrát do roka si udělám radost a vyrazím s rodinou na dlouhou slavnostní snídani do Café Savoy nebo Myšáka.

Máš nějakého idola, se kterým bys rád posnídal?
Vlastu Lacinu, Radka Chaloupku a Tomáše Karpíška z Ambiente, to jsou moji idolové. A jak by to vypadalo? Asi bychom šli do nějaké zahrady a tam začali společný den pohodovou snídaní.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.